Βράβευση ελληνικών επιχειρήσεων για την περιβαλλοντική τους συμπεριφορά

Στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, η απονομή βραβείων σε ελληνικές επιχειρήσεις για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Η ειδική επιτροπή η οποία τελεί υπό της αιγίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ τα βραβεία απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επιχειρήσεις που θα βραβευθούν είναι δώδεκα στον αριθμό και η βράβευση αφορά στο έτος 2011-2012. Εκτός από την τοπικού χαρακτήρα διάκριση οι εταιρείες που θα βραβευθούν θα διεκδικήσουν μία θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες

εταιρείες της Ευρώπης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Ευγενίδιο Ίδρυμα με τη χορηγία της ΕΡΤ.

Στη φάση της προεργασίας, Δώδεκα επιχειρήσεις διακρίθηκαν σε τέσσερεις κατηγορίες, αξιολογήθηκαν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, βάσει των κριτηρίων που έχουν θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Οι  κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιες επιχειρήσεις είναι:

Α. Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Management award for sustainable development)Β. Βραβείο Προϊόντος (Product Award for sustainable development)Γ. Βραβείο Διεργασίας (Process award for sustainable development)Δ. Βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας (International Business Cooperation award for sustainable development)

Οι εταιρίες που προκρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις και θα βραβευθούν είναι οι εξής:

Στην πρώτη κατηγορία: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΗ, BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, VITEX

Στη δεύτερη κατηγορία: FRIGOGLASS, NANOPHOS, ROLCO-VIANIL, VITEX

Στην τρίτη κατηγορία: ΑΡΓΩ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, AMALIA HOTELS

Στην τέταρτη κατηγορία: J&P AVAX

Πηγή:Energy online.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα