Βουλευτικά δάνεια στο πι και φι!

Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και όχι μόνο! Θα έλεγε κανείς ωστόσο, πως επαγγέλματα με σταθερά υψηλόμισθα εισοδήματα βρέξει – χιονίσει, όπως αυτό του βουλευτή, δεν καταλαβαίνουν από κρίσεις και μνημόνια όπως ο απλός κοσμάκης! Κι όμως! Φαίνεται πως οι βουλευτές, δεν τα βγάζουν πέρα και νιώθουν κι αυτοί την οικονομική ύφεση στο πετσί τους καταφεύγοντας σε… βουλευτικά δάνεια!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, υπάρχει ένα Ταμείο άγνωστο για τον πολύ κόσμο αλλά ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των τριακοσίων το οποίο

αρχικά ξεκίνησε με στόχο να ενισχύει πρώην βουλευτές που δεν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για τη συνταξιοδότηση. Ωστόσο στην πορεία, έφτασε να δίνει δάνεια ακόμα και για… επισκευές αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο από τη Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, περισσότεροι από 35 βουλευτές έχουν αιτηθεί δάνειο για «έκτακτες οικονομικές ανάγκες» και έκαστος έχει ήδη εισπράξει το ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ άλλοι 10-15 έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και είναι θέμα χρόνου να εγκριθούν. Το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται οι βουλευτές είναι γύρω στο 2% (!), ενώ η αποπληρωμή γίνεται σε διάστημα από ένα έως τρία χρόνια, αν και οι περισσότεροι εξοφλούν μέσα σε δώδεκα μήνες.

Η χρηματοδότηση του Ταμείου τουλάχιστον, γίνεται από τους ίδιους τους βουλευτές, από τον μισθό των οποίων κάθε μήνα παρακρατείται ένα ποσό της τάξης των 50-60 ευρώ, ώστε να υπάρχει κεφάλαιο για τη διευκόλυνση των συναδέλφων τους, αλλά και από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αφού οι «συνδρομές» συνολικά δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ τον χρόνο.

Τελικά το να είσαι βουλευτής συμφέρει ακόμα περισσότερο απ’ ότι νομίζαμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα