Βενιζέλος: Ο παλιός Συνασπισμός έχει διαλυθεί

«Η συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού συνασπισμού στη θέση του παλιού που διαλύθηκε αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ και θα συζητηθεί στο συνέδριο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του για τον τομέα της Υγείας.
Όπως είπε «Ο παλιός Συνασπισμός έχει διαλυθεί, γιατί διερράγη ο ίδιος ο ιστός της κοινωνίας. Και πρόσθεσε ότι στη θέση του πρέπει να συγκροτηθεί ένας άλλος κοινωνικός

Συνασπισμός, τον οποίο θα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να διατηρήσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, να συνεχίσει να είναι πατριωτικό, λαϊκό και ριζοσπαστικό.

Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στην κοινωνία, μέσω και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, για να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφική τάση στην κοινωνία, στην οποία μπορούν να ανήκουν όσοι έχουν βαθιά συναίσθηση του γενικού συμφέροντος».

Μιλώντας για τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ στην περίοδο της κρίσης, ο Β. Βενιζέλος είπε ότι επέλεξε το «μη χείρον» από το «απόλυτα καταστροφικό». Δεν ήταν δική μας η απόφαση της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως έγινε. Μας επιβλήθηκε, είπε, γιατί επιβλήθηκαν στις χώρες του νότου οι προκυκλικές πολιτικές, με βαθύτερη ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία. Η άλλη λύση, πρόσθεσε, θα ήταν η χρεωκοπία και η απόλυτη καταστροφή της πραγματικής οικονομίας.
Αναφερόμενος στην ΝΔ, τόνισε πως και εκείνη προσχώρησε στην πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ χωρίς να προσκομίσει τίποτε από όσα είχε ανακοινώσει στο Ζάππειο 1, στο Ζάππειο 2, στο Ζάππειο 3 αλλά και από τα «ισοδύναμα μέτρα». Στην ίδια πολιτική προσχώρησε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία δεν συνεισέφερε τίποτε σε σχέση με τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα