Βαξεβάνης… Μπαμπινιώτης… Χαλκιδική…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Βρε… βρε… καλώς τα, τα περιστεράκια με την τέλεια αίσθηση «καθήκοντος» και τη νομική (αν)επάρκεια. Κάθε μέρα οι νόμοι του κράτους παραβιάζονται σε διάφορα επίπεδα με τον πλέον ωμό τρόπο.
Κορυφαία παραβίαση αποτελεί η συγκάλυψη κακουργημάτων από την πολιτική ηγεσία σχετικών με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε ξένες τράπεζες και ιδιαίτερα στην HSBC από την οποία και προήλθε η λίστα «Λαγκάρντ».
Εκεί θα βρει κανείς τα ονόματα των Πρινιωτάκηδων,

της οικογένειας που δικάζεται τώρα για το σκάνδαλο των ομολόγων και το οποίο «ΕΦΑΓΕ» τον εισαγγελέα Γιώργο Ζορμπά, όταν τόλμησε να συντάξει το περίφημο πόρισμα. Είναι το πόρισμα που προκάλεσε μείζον ζήτημα τον Ιούλιο του 2007, όταν για να κερδίσουν χρόνο και να συγκαλύψουν εγκλήματα το γύρισαν πίσω για να το υπογράφουν και οι… καφετζήδες!
Και αμέσως πήγαν σε εκλογές, οπότε πάει το πόρισμα, και ύστερα του κατάργησαν τη θέση και τον καθάρισαν. Ούτε ένα κιχ τότε από την Εισαγγελία, ούτε τώρα με τη λίστα. Την ψάχνουν, λέει, οι οικονομικοί εισαγγελείς. Αυτοί θα κάνουν το καθήκον τους.

Γιατί η σπουδή;
Η Εισαγγελία, όμως, τι πρεμούρα έχει να δικάσει πριν τον Βαξεβάνη για την… ουρά του γαϊδάρου; Ποια προσωπικά δεδομένα και κουραφέξαλα; Ποιοι έχουν κάνει μηνύσεις τέτοιες μετά τη δημοσιοποίηση; Και αν έκαναν, γιατί δεν αφήνει η Εισαγγελία να δικαστεί μήνυση «καταθέτη» ή δήθεν καταθέτη, ώστε να κριθεί εκεί αν παραβίασε προσωπικά δεδομένα ο κ. Βαξεβάνης; Γιατί τόση νομική αυστηρότητα κατά Βαξεβάνη από εισαγγελείς και τόση δουλικότητα νομική μπροστά σε ονόματα «όπως Μπαμπινιώτη»;
Ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε και για τα δύο ονόματα. Και έχουμε οργή απέναντι στη νομική στάση των εισαγγελέων, γιατί ζούμε στο πετσί μας φοβερή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ πίεση για τα δύο ονόματα εδώ και καιρό. Για να το βουλώσουμε. Και προτιμήσαμε να χάσουμε τη δουλειά μας, να ρισκάρουμε το ψωμί των παιδιών μας και όχι να το βουλώσουμε.
Οι εισαγγελείς πώς το βουλώνουν νομικά μπροστά στα ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ» και δεν έκαναν ήδη ΑΥΤΟΦΩΡΕΣ διώξεις σε πολιτικούς και υπαλλήλους που έβαλαν στο συρτάρι τη λίστα; Η δική τους θέση δεν κινδυνεύει. Από την άλλη πλευρά, παίρνουν στον λαιμό τους τον κλάδο. Η κοινή γνώμη ΑΠΑΙΤΕΙ να ασχοληθούν με τις χιλιάδες αυτοκτονίες και να έχουν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ.
Η Δικαιοσύνη αποδίδεται στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει οι δικαστικές πράξεις να ικανοποιούν όχι τις επιθυμίες ισχυρών παραγόντων της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής, αλλά το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Οι τόσοι αυστηροί με τα προσωπικά δεδομένα των καταθετών της λίστας, μεταξύ των οποίων και οι Μπομπολαίοι, γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Χαλκιδική με τα όργια για την απόκτηση γης παράνομα και έλεγχο της περιοχής του χρυσού; Τηλεφώνησαν σε κανέναν εισαγγελέα συνάδελφό τους στη Βόρεια Ελλάδα να του πουν «κάνε έλεγχο για τις επώνυμες καταγγελίες πολιτικού (Α. ΛΑΦΑΖΑΝΗ) ότι υπάρχουν λογαριασμοί χρηματισμών στη Χαλκιδική»; Όλοι καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί και τι θα συμβε

Keywords
Τυχαία Θέματα