Βαριά ποινή για τον παιδόφιλο Σαντούσκι

Ο Τζέρι Σαντούσκι, ο προπονητής αμερικάνικου ποδοσφαίρου της ομάδας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τουλάχιστον 30 έως 60 ετών, για την επί σειρά ετών σεξουαλική παρενόχληση νεαρών αθλητών της ομάδας.
Παρόλο που ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση «με αυτές τις αηδιαστικές πράξεις» και πως έχει πέσει θύμα του Πανεπιστημίου και των ΜΜΕ, βαρύνεται με 45 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και με βιασμό δέκα νεαρών σε διάστημα 15 ετών, ενώ μάλιστα κάποιες έγιναν μέσα στον αθλητικό

χώρο του Πανεπιστημίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, εντόπιζε νεαρούς μέσα από φιλανθρωπικό ίδρυμα που είχε ιδρύσει για παιδιά με προβληματική συμπεριφορά.
Η υπόθεση απασχόλησε για μήνες τις ΗΠΑ, ενώ ο Σαντούσκι πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο μετά την αποπομπή του, αφού πρώτα τιμωρήθηκε με αφαίρεση τίτλων και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
Τον Ιανουάριο θα δικαστούν δύο στελέχη ακόμα, που κατηγορούνται ότι δεν ανέφεραν την ύποπτη συμπεριφορά του Σαντούσκι, ενώ το Πανεπιστήμιο μετά από κάποιες μηνύσεις των θυμάτων, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε συμβιβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα