Βαγδάτη: Επτά βομβιστικές επιθέσεις με 26 νεκρούς

Συνολικά επτά βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον σε 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας 67. Οι δυνάμεις ασφαλείας δίνουν μάχη με τους σουνίτες μαχητές στις πόλεις Φαλούτζα και Ραμάντι στο δυτικό τμήμα του Ιράκ.

Η ευθύνη της επίθεση αποδίδεται σε σουνίτες μαχητές

Πέντε από τις βομβιστικές επιθέσεις είχαν στόχο περιοχές στις οποίες κατοικούν κυρίως σιίτες στην πρωτεύουσα, ενώ δύο σημειώθηκαν σε περιοχές στις οποίες κατοικούν κυρίως σουνίτες.

Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Αμπού Ντσιρ, στην

οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, στη νότια Βαγδάτη, όπου ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σε πολυσύχναστη αγορά, προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό 18.

Παρά το γεγονός ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, σουνίτες μαχητές, ορισμένοι από τους οποίους συνδέονται με την Αλ Κάιντα, κατηγορούνται για αναζωπύρωση της βίας στο Ιράκ από το 2013 υπονομεύοντας την υπό σιιτική ηγεσία ιρακινή κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή Φαλούτζα και τμήματα της Ραμάντι έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο μαχητών της Αλ Κάιντα και ντόπιων συμμάχων από την 1η Ιανουαρίου, εκμεταλλευόμενοι την δυσανασχέτηση της μειονότητας των σουνιτών απέναντι στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της που θεωρούνται ότι ποινικοποιούν άδικα την προηγουμένως κυρίαρχη κοινότητά τους.

The post Βαγδάτη: Επτά βομβιστικές επιθέσεις με 26 νεκρούς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαγδάτη, Επτά,vagdati, epta