Τυπικά χαμόγελα και… ξινισμένα μούτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να έγινε η χειραψία μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπάρακ Ομπάμα ωστόσο, η ατμόσφαιρα στη G20 δεν είναι θερμή.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πλησίασε τον Ρώσο ομόλογό του ιδιαίτερα σοβαρός όταν βγήκε από την λιμουζίνα του, αντάλλαξαν χειραψία και χαμογέλασαν μόνο όταν γύρισαν προς τις κάμερες.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο Ομπάμα ζήτησε να βρίσκεται όσο γίνεται πιο μακριά από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Η ψυχρότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες οφείλεται στη διαφωνία για
την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ενώ είχε ξεκινήσει λίγο καιρό νωρίτερα έπειτα από τη χορήγηση ασύλου από τη Μόσχα στον πρώην σύμβουλο της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, που οδήγησε το Μπαράκ Ομπάμα να ακυρώσει την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας να συζητηθεί το κρίσιμο θέμα της Συρίας και κάλεσε τους συμμετέχοντες να επικεντρώσουν τη συζήτησή τους σε οικονομικά ζητήματα, όπως αυτό της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες χρημάτων δε μπορούν να συνεχιστούν για πάντα.

«Δε μπορούμε να καθόμαστε χαλαρά. Πρέπει να αποκατασταθεί η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και δεν πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι στην φοροδιαφυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα