Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

Πρόστιμα που θα ξεκινούν από 44 ευρώ και θα φτάσουν τα 2.640 ευρώ πρόκειται να επιβληθούν σε περίπου 30.000 κατόχους ΙΧ οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013.

Εντός των προσεχών εβδομάδων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

του υπουργείου Οικονομικών και οι εφορίες θα πραγματοποιήσουν διασταυρώσεις για τον εντοπισμό κατόχων ΙΧ αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων (επαγγελματικών κλπ) που δεν κατέβαλαν – αν και όφειλαν – τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.

Αν δεν μπορέσουν να αμφισβητήσουν την οφειλή τους, είτε προσκομίζοντας αποδεικτικό πληρωμής, είτε βεβαίωση παράδοσης πινακίδων και δήλωση ακινησίας του οχήματος, τότε θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στα οχήματά τους «εις διπλούν», προσαυξημένα δηλαδή κατά 100% αφού τα πρόστιμα είναι ισόποσα με τα τέλη που δεν πληρώθηκαν εμπρόθεσμα.

Τα ποσά αυτά θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη (για τις δημόσιες υπηρεσίες) ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής. Ακόμα και αν σπεύσουν όμως να θέσουν εκ των υστέρων το όχημα σε ακινησία, δεν γλιτώνουν το πρόστιμο παρά μόνο τα τέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα