Τσίπρας: Τα μέτρα δεν έχουν αντίδοτο

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αμβούργο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο της εφημερίδας «Die Zeit».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τα μέτρα πρωτοφανή σε σκληρότητα και υποστήριξε ότι θα βυθίσουν την Ελλάδα σε ακόμα πιο μεγάλη ύφεση και φτώχεια.«Και δεν έχουν κανένα αντίδοτο. Ούτε,
φυσικά, την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη. Γιατί δεν αποτελεί αντίδοτο η παράταση στο λάθος», είπε ο κ. ΤσίπραςΠαράλληλα εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο κούρεμα του χρέους, και εξήγησε ότι δεν απέτυχε η λιτότητα επειδή δεν εφαρμόστηκε, αλλά ακριβώς επειδή εφαρμόστηκε.« Οι περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και δικαιωμάτων έχουν τηρηθεί στο ακέραιο. Και συνεχίζονται», σημείωσε.Επίσης επετέθη εναντίον όλων όσοι «καλλιεργούν ανασφάλεια» σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ εντός και εκτός συνόρων«Όσοι με ελαφρότητα παίζουν το παιχνίδι με τη φωτιά για το κοινό νόμισμα, αγνοούν τελείως τις κολοσσιαίες πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες μιας πιθανής εξέλιξης διάλυσης της ευρωζώνης, από το ντόμινο που θα ακολουθήσει την έξοδο μιας χώρας», είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα