Α. Τσίπρας | Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από το Βερολίνο

16:23 29/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Καταγγελία των μνημονιακών μέτρων, γερμανικές αποζημιώσεις και εργασιακό τα «όπλα της φαρέτρας» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, εν μέσω περιοδείας του στην κεντρική Ευρώπη, δε σταματά να επιτίθεται σε υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση. Αιχμή της κριτικής του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του η σφοδρή κριτική για τα νέα μνημονιακά

μέτρα.

Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες θέτουν, μεταξύ άλλων, και δύο άλλα θέματα στα οποία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία. Το εργασιακό ζήτημα και εκείνο των γερμανικών αποζημιώσεων.

Να αντιδράσει τώρα ο λαός!

Από το Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, και στο περιθώριο των επαφών του με το εκεί κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς Die Linke, έκανε χθες αργά την ακόλουθη δήλωση για το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που προβλέπονται από τους εμπνευστές του:

«Ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία, συνειδητοποιούν ότι το μνημόνιο είναι αδιέξοδο. Το πρόγραμμα αυτό, δεν βγαίνει. Οδηγεί στην καταστροφή. Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι περίφημες «υποχρεώσεις» που πρέπει να τηρήσουμε, μας οδηγούν στην απομόνωση από την Ευρώπη και οδηγούν την ίδια την Ευρώπη σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Διότι, αν το νέο πακέτο των σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στη Βουλή, υπερψηφισθεί και υλοποιηθεί, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σ’ ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, αλλά, ταυτόχρονα, αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη».

«Συνεπώς τώρα είναι η ώρα, ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος στα χέρια του. Να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Διότι, η λιτότητα δεν αποτελεί λύση. Είναι η συνταγή που ανοίγει τον πάτο του βαρελιού, είναι η συνταγή που αν συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, τότε είναι βέβαιο, – και αυτό το συνειδητοποιούν και οι πιστωτές-, πως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Πιστεύω ότι η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα»!

Εδώ και τώρα η σθεναρή διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία συνεδρίασε κατόπιν πρωτοβουλίας βουλευτών όλων των κομμάτων, στις 28 Μαρτίου 2012.

«Αίτημα και απόφαση της συνεδρίασης αυτής υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με αρμοδιότητα να συγκεντρωθούν και να τεκμηριωθούν με οργανωμένο τρόπο τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία που θα καταστήσουν την ελληνική επιχειρηματολογία ικανή να

Keywords
Τυχαία Θέματα