Τσίπρας: Όχι άλλη πολιτική εκτροπή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να μην έρθει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή το θέμα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ζήτησε πρωτοβουλία Παπούλια να μην έρθουν στη Βουλή πλειστηριασμοί-ομαδικές απολύσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

όπως δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια, ζήτησε από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι εξέφρασε την ανησυχία του για τα δύο αυτά μείζονα κοινωνικά θέματα. «Δεν μπορεί να εναπόκεινται στη βούληση εξωθεσμικών παραγόντων, η Βουλή πρέπει να εχει λόγο και να νομοθετεί» τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αν έρθει στη Βουλή, θα πρόκειται – συν τοις άλλοι – για υποβάθμιση και του ρόλου της προεδρίας. «Ζήτησα από Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλία να μην έχουμε άλλη πολιτική εκτροπή» τόνισε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την αυριανή (18/12/2013) συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε το γάντι στον Πρωθυπουργό: «Περιμένω με ανυπομονησία και ενδιαφέρον. Έχω περιέργεια για το αν θα εμφανιστεί ο Πρωθυπουργός και αν θα καλύψει τον αντιπρόεδρο του ή όχι και δια της σιωπής του θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο» δήλωσε με έμφαση.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε τον ακόλουθο διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μπροστά στις κάμερες.

«Ευχαριστώ. Κύριε Πρόεδρε, είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Και έτσι η επιλογή της ευρωπαϊκής αριστεράς στη δική μου υποψηφιότητα έχει αυτό το συμβολισμό και ελπίζω – στο πλαίσιο του δυνατού – να συμβάλει αυτή η υποψηφιότητα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας».

Ο Παπούλιας εγκωμίασε την ευρωπαϊκή αριστερά, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι η εικόνα της ευρωπαϊκής αριστεράς που έπαιζε πάντα ρόλο. Τώρα μπορεί να μην είναι δυνατή αλλά στο μέλλον θα είναι και πάλι, και αναφέρομαι κυρίως στο DieLinke».

Ο διάλογος έκλεισε με τον σχολιασμό του Τσίπρα: «Τώρα είναι αξιωματική αντιπολίτευση».

The post Τσίπρας: Όχι άλλη πολιτική εκτροπή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα