Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Δημήτρη Μητρόπουλου

Η ζωή του μεγάλου μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου, με τη δημιουργική υπογραφή του Γιώργου Σκεύα, στο σενάριο και τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ «Γυμνά χέρια», προβάλλεται και φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, σήμερα Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η ταινία

Με τον τίτλο να παραπέμπει στη συνήθεια του Δημήτρη Μητρόπουλου να διευθύνει με γυμνά χέρια, το ντοκιμαντέρ

του Γιώργου Σκεύα διατρέχει, κυρίως, την αμερικανική περίοδο της ζωής και της καριέρας του μεγάλου Έλληνα μουσουργού, από τη θητεία του ως μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μιννεάπολης και, αργότερα, της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, έως τον θάνατό του, κατά τη διάρκεια μιας πρόβας στη Σκάλα του Μιλάνου, τον Νοέμβριο του 1960.

Το αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό του Δημήτρη Μητρόπουλου και τα αποσπάσματα από την αλληλογραφία του, κατά τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, αποτελούν το βασικό υλικό της αφήγησης, μέσα από το οποίο ξετυλίγεται η ζωή και η καριέρα του. Ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής μελετά αυτές τις πηγές, για να προσεγγίσει την προσωπικότητα του καλλιτέχνη και να αναδείξει την ιδιοφυία, το ταλέντο, τις επιτυχίες, αλλά και την αγωνία, τα προβλήματα και τις αμφιβολίες του, αφού θυσίασε την προσωπική του ζωή, προκειμένου να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην τέχνη του.

Συντελεστές

Ερμηνεία: Λευτέρης Βογιατζής, σκηνοθεσία σενάριο: Γιώργος Σκεύας, διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, σκηνογραφία: Εύα Μανιδάκη, έρευνα και επιλογή μουσικής: Σήμη Τσιλαλή, μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς, ηχοληψία: Σπύρος Αραβοσιτάς, μιξάζ: Κώστας Βαρυπομπιώτης, executive producer: Ελένη Μπερντέ, εκτέλεση παραγωγής: Town Film.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 – Κτήριο Η, Ταύρος (είσοδος μόνο από Πειραιώς) τηλ.: 210 9282900. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

πηγή naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα