Τσίπρας: Η υπόθεση Μπαλτάκου αποδεικνύει τη συγγένεια Ν.Δ.-Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διακαναλική συνέντευξη (στο Kontra Channel, το Extra 3 και το Action24) παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας
για το πρώην πλέον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Ο κ. Τσίπρας, παραχώρησε την συγκεκριμένη συνέντευξη σε τρία μικρότερα κανάλια, υποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο «την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ΜΜΕ, ιδίως τα καθεστωτικά της διαπλοκής, του τραπεζικού δανεισμού και της στήριξης των μνημονιακών πολιτικών».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου και της σχέσεις της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή, τόνισε πως «οι αποκαλύψεις αυτές μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο πρωθυπουργός».

«Εμείς δεν ανακαλύψαμε τη δράση της Χρυσής Αυγής μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Χρυσής Αυγής (σ.σ. δολοφονία Παύλου Φύσσα) ούτε περιμέναμε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός για να την καταδικάσουμε», πρόσθεσε.

Η υπόθεση Μπαλτάκου, όπως υπογράμμισε, αποδεικνύει «πρώτον τις εκλεκτικές συγγένειες της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή και τους διαρκής διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους και δεύτερον πως έχουν βάση τα όσα ειπε off camera σε δημοσιογράφους προ καιρού ο κ. Μπαλτάκος, ότι ’’μην μας ζορίζεται και πολύ, γιατί μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση και με τη Χρυσή Αυγή’’».

«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, είναι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης, αλλά και έμπιστος του κ. Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι όλη αυτή η υπόθεση «φανερώνει τον καιροσκοπισμό του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, όχι για την εγκληματική της δράση, αλλά για να βελτιώσει τα εκλογικά του ποσοστά και να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας πρέπει να παραιτηθούν και ο πρωθυπουργός να δώσει εξηγήσεις, συνέχισε, λέγοντας ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος».

«Εμείς έχουμε ζητήσει προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία εδώ και πολύ καιρό. Όσα όμως έρχονται στο φως της δημοσιότητας έρχονται να βαρύνουν σε ένα τεράστιο βουνό τα όσα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση», τόνισε.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ να πω ότι η δικαιοσύνη λειτούργησε καθ’ υπαγόρευση κάποιων. Δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε είμαι αυτός που θα κρίνει αν πράγματι οι δικαστές ενήργησαν ακριβώς όπως περιγράφει ο κ. Μπαλτάκος. Για αυτό χρειάζεται διερεύνηση».

Όσον αφορά την πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα, την οποία κατέθεσε την Κυριακή στο κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικώς απερρίφθη, ο κ. Τσίπρας είπε πως «Ενώ είχαμε το θεσμικό, συνταγματικό δικαίωμα να θέσουμε ερώτημα στους βουλευτές σχετικά με τον ρόλο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με διάφορα έωλα επιχειρήματα μας στερήθηκε».

«Τροπολογίες έρχονται αεροπλανικά τελευταία στιγμή και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η απαγόρευση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας σε άλλο σημείο πως η κυβέρνηση «έτρεμε την πιθανότητα ο υπουργός Οικονομικών και βασικός υπεύθυνος αυτών των διατάξεων και διάλυσης του λαού δεν θα έχαιρε την εκτίμηση του Κοινοβουλίου».

Στους επικριτές του κόμματος της Κουμουνδούρου που υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφές πολιτικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «Αυτό που κόσμος δεν έχει ακόμα πειστεί είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να μας βγάλει από την κρίση, γιατί βομβαρδίζεται από τα μέσα της διαπλοκής από τον φόβο ότι έτσι και δεν υποκύψουμε στους μνημονιακούς μονοδρόμους θα έρθει η καταστροφή».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, τόνισε ότι « ψηφίζουμε για την ζωή μας» και πως η πρωτιά στις ευρωεκλογές έρχεται και από μία ψήφο και από μία ψήφο, τονίζοντας ωστόσο πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές θα είναι μεγάλη.

«Για πρώτη φορά πολλοί συμπολίτες μας θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι αριστεροί. Αν τα ποσοστά είναι τέτοια που θα φανερώνουν την δυσαρμονία ανάμεσα στην λαϊκή ετυμηγορία και στην εκτελούμενη πολιτική, τότε θα είναι δύσκολο να μην αλλάξει κάτι», σημείωσε.

Στην ερώτηση ότι σχετικά με το τι θα έκανε αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός και στο επίσημο δείπνο Ecofin βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στην κεφαλή των συλλαλητηρίων, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα ανάγκη τις διαδηλώσεις, όχι μόνο το Λαφαζάνη και τους άλλους βουλευτές, αλλά θα παρότρυνα όλους τους Αθηναίους να βγουν στον δρόμο».

«Φοβούνται τον λαό γιατί είναι με την άλλη πλευρά. Θα το επιδιώκαμε, ακριβώς γιατί έχουμε κοινά πεδία διεκδίκησης με τον κόσμο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα εύσημα και στα καλά λόγια που ακούγονται για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «εμείς δεν αιφνιδιαζόμαστε», ενώ μίλησε για προπαγάνδα και σχέδιο στημένης εξόδου.

The post Τσίπρας: Η υπόθεση Μπαλτάκου αποδεικνύει τη συγγένεια Ν.Δ.-Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα