Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

«Για το νέο κόμμα της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων. Για το νέο κόμμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα», έκανε λόγο στην ομιλία του από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στους συνέδρους, για το επόμενο μεγάλο

βήμα.

«Δεν μας καλεί σε αυτή την επιλογή κάποια κομματική σκοπιμότητα. Μας καλεί η ιστορία. Δεν μας δίνει εντολή κάποια γραφειοκρατική νομενκλατούρα. Μας δίνουν εντολή το ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι μας. Και οι ακόμα περισσότεροι που πλέον κατάλαβαν ότι είμαστε η ελπίδα για το αύριο. Είναι χρέος μας να προχωρήσουμε», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το νέο κόμμα πρέπει να προχωρήσει σε ρήξεις και να συγκροτηθεί σε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι σε ένα κόμμα του κράτους και του συστήματος.

Αναφερόμενος στην παράταξή του και την προοπτική διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη. Σαν έτοιμοι από καιρό. Αφού οι αναλύσεις και οι προβλέψεις μας εδώ και χρόνια, όπως παραδέχονται όλοι πια εντός και εκτός Ελλάδας- δικαιώθηκαν πλήρως, μπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου», ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες, πρότεινε «να εμπιστευτούν μία αριστερή κυβέρνηση. Να εμπιστευτούν μία δημοκρατική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».

Ακόμη ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, είπε «η ελληνική κυβέρνηση στη πραγματικότητα δε κυβερνά, παριστάνει ότι κυβερνά. Ακολουθεί πιστά την γραμμή ό,τι πουν οι δανειστές».

Από τα πυρά του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγαν, ωστόσο, και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως το ΚΚΕ, για τα οποία υποστήριξε ότι «την εχθρότητα, όμως, και ειδικά την εχθρότητα που προέρχεται από δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ. Μας ενοχλεί, όμως, να μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματα της δεξιάς».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, την οποία χαρακτήρισε ως μια άλυτη «μαθηματική εξίσωση», αναφέροντας πως το πρόβλημα είναι μια «πολιτική εξίσωση».

«Η τρίτη κυβέρνηση του μνημονίου, η κυβέρνηση των 20 δις μέτρων και της ομηρίας μέχρι το 2040, που από χτες είναι και κυβέρνηση συγκάλυψης των σκανδάλων, αυτή την πολιτική εξίσωση δεν μπορεί να την λύσει», σημείωσε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα