Τρύπα 1,3 εκατ. σε λογαριασμό δικηγόρων

Έλλειμμα 1,3 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου στο Λογαριασμό Κοινοπραξίας Συμβολαίων του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Μαζί με το έλλειμμα οι δικηγόροι της Μυτιλήνης χρεώθηκαν και πρόστιμο σχεδόν 650.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη μη απόδοση φόρων από τα μερίσματα που έπαιρναν οι δικηγόροι μέσω των δικαιοπραξιών, μαζί με τις προσαυξήσεις για

την καθυστέρηση.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον ανακριτή, που τις επόμενες μέρες θα καλέσει σε απολογία υπάλληλο που έχει ήδη απολυθεί, ενώ τις έχει απαγορευθεί και η έξοδος από τη χώρα με διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία πριν από λίγες μέρες, συζητήθηκε εις βάρος της αγωγής του Δικηγορικού Συλλόγου. Λόγω της βαρύτητας του αδικήματος, που είναι απάτη εις βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, δηλαδή εις βάρος του Δημοσίου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η κατηγορούμενη υπάλληλος θα κριθεί προφυλακιστέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που στάλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον αρμόδιο για την υπόθεση ανακριτή, αναφέρεται ότι για την επίμαχη περίοδο δεν αποδόθηκε ο προβλεπόμενος φόρος της τάξης του 15% επι των μερισμάτων που αφορούσαν τους δικηγόρους. Το συνολικό ποσό των μερισμάτων το οποίο δεν φορολογήθηκε ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, βάσει του ίδιου πορίσματος, περίπου τα 1,3 ευρώ και τα υπεξαιρεθέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα