Τροπολογίες για τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ ανήγγειλε ο Μπέζας

Αντιδράσεις από στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Την κατάθεση δύο τροπολογιών για κρίσιμα ζητήματα του χώρου της υγείας ανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας επισυναπτόμενων σε νομοσχέδιο που αφορά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», μετά τη συζήτησή του στην Επιτροπή.

Πρόκειται για τροπολογίες που ρυθμίζουν αποσπάσεις και μετατάξεις

νοσηλευτικού προσωπικού, την συγκρότηση των υγειονομικών επιτροπών του ΕΟΠΥΥ, συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με νέους γιατρούς και επέκταση του πλαφόν για τους ήδη συμβεβλημένους με τον Οργανισμό, στις 400 επισκέψεις.

Επίσης επιχειρούν τη διευθέτηση των γνωστών προβλημάτων που συνοδεύουν την αλλαγή διεύθυνσης των φαρμακείων, προβλέπουν παράταση των ορίων των υφισταμένων Υγειονομικών Περιφερειών για ένα χρόνο, και επιτρέπουν και τιμητικές αμοιβές για ιατρούς του ΕΣΥ που συμμετέχουν σε ομάδες επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Η αναγγελία του κ. Μπέζα, λίγες μόλις μέρες μετά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο της Βουλής, πως δεν πρόκειται να επισυναφθούν εκ νέου τροπολογίες σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκου, ο οποίος παρατήρησε πως η παράκαμψη των Επιτροπών δεν βοηθά τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση (όπως στην περίπτωση της πρόσφατης τροπολογίας για τα φάρμακα), να κρύψει πολιτικές της αδυναμίες πίσω από καταγγελίες της διαδικασίας.

The post Τροπολογίες για τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ ανήγγειλε ο Μπέζας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα