Επεισοδιακά εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Θάσο

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν στο νησί

Επεισόδια έλαβαν χώρα σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Θάσου, το Λιμένα, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο νησί, τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις αντιφασιστικών οργανώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ είχαν παραταχθεί

από νωρίς στην κεντρική πλατεία για να προλάβουν τυχόν επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και σε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την παρουσία βουλευτών του κόμματος αλλά και στελεχών που ήρθαν από περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μάλιστα, τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν μετά τη συγκέντρωση να κάνουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου εκείνη τη στιγμή μιλούσαν τρεις από τους βουλευτές του κόμματος οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Αντώνης Γρέγος. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισένη χρήση χημικών για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές από το να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Χ.Α.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν το κατάφεραν γιατί ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα στελέχη της Χ.Α. που βρίσκονταν στο χώρο των εγκαινίων αναπτύχθηκαν έξι σειρές από άντρες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές φώναξαν στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος πως είναι ανεπιθύμητοι και τους ζήτησαν να εγκαταλείψουν το νησί.

Έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

The post Επεισοδιακά εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Θάσο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα