Τριήμερη περιφορά της σορού του Μαντέλα – Ο Αβραμόπουλος στην Πρετόρια

Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η σορός του Νέλσον Μαντέλα

Σε λαϊκό προσκύνημα στην Πρετόρια, θα τεθεί η σορός του Νέλσον Μαντέλα και το τριήμερο Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής θα πραγματοποιείται πομπή στους δρόμους της πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής, από το νεκροτομείο έως την έδρα της κυβέρνησης με πομπή.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες άνθρωποι όλων των φυλών και των κοινωνικών τάξεων συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή έξω από το σπίτι του Μαντέλα.
Στην

κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου θα παραστούν αρκετοί ηγέτες και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η έκθεση της σορού σε λαϊκό προσκύνημα αποτελεί μέρος του δεκαήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα. Οι πολίτες που επιθυμούν να δουν για τελευταία φορά τον Νέλσον Μαντέλα θα πρέπει να μεταβούν με λεωφορείο και να μην έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή!

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων που κοινοβουλίου στη μνήμη του ανθρώπου που με τους αγώνες του κατά του απαρτχάιντ οδήγησε τη Νότια Αφρική στη δημοκρατία.

Την Τρίτη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο στάδιο Soccer City (χωρητικότητα 90.000 θέσεις) του Σοβέτο, παρουσία ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών, ενώ άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παραστούν στην ταφή που θα γίνει στο χωριό Κούνου.

The post Τριήμερη περιφορά της σορού του Μαντέλα – Ο Αβραμόπουλος στην Πρετόρια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα