Τρία ακόμη θύματα από τη φονική γρίπη!

Την ανησυχία των ειδικών έχει προκαλέσει η εξάπλωση του ιού της γρίπης καθώς τρία ακόμη θύματα κατέληξαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, αυξάνοντας τα θανατηφόρα κρούσματα σε 58. Να σημειωθεί πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ξεπερνούν τους 60.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη, καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν έστω και τώρα, και να λαμβάνουν αντιιική αγωγή, με την εμφάνιση

των πρώτων συμπτωμάτων για να ανακάμψουν την επέλαση της γρίπης, επισημαίνουν με ότι τα θύματα παρόλο που ανήκαν στην λεγόμενη ομάδα υψηλού κινδύνου δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Περίπου το 10% των κλινών Εντατικής έχει “καταληφθεί” από ασθενείς με γρίπη. Η κατάσταση με τις εντατικές ήταν δύσκολη αφού παραμένουν κλειστές κλίνες. Αυτή την περίοδο είναι δυσχερέστερη» δήλωσε ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, καθηγητής κ. Απόστολος Αρμαγανίδης. «Δεν μπορούμε να είμαστε σε κατάσταση ανέχειας τον καλό καιρό και όταν υπάρχει ανάγκη να εκπλησσόμαστε που δεν μπορούμε να την καλύψουμε. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε νέα κρεβάτια, ας ανοίξουμε τουλάχιστον τα κλειστά».

The post Τρία ακόμη θύματα από τη φονική γρίπη! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα