Τρεις υπέροχες συνταγές με χθεσινό ψωμί!

Σου περίσσεψε μισή φρατζόλα; Ευκαιρία να καταπλήξεις την οικογένεια με τη μαγειρική σου ιδιοφυία.

Νιόκι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
150 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο
150 γραμμ. αλεύρι
1 αυγό
λίγο μοσχοκάρυδο
50 γραμμ. βούτυρο
1 κλωναράκι φασκόμηλο
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Όπως αναφέρει το Faysbook.gr, αφού κόψετε το ψωμί σε μικρούς κύβους, το βρέχετε με νερό και το βάζετε σε κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά βούτυρο. Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να γίνει μια μάζα ομοιόμορφη.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το αλεύρι, το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Πλάθετε το μείγμα μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού, τα οποία αλευρώνετε και ρίχνετε σε μπόλικο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχετε ζεστάνει με το φασκόμηλο. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.

Τηγανίτες με σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Υλικά
160 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο
300 γραμμ. γάλα
75 γραμμ. αλεύρι
βανιλίνη
50 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας
2 αυγά
αλάτι, άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Aφού κόψετε το ψωμί σε φέτες, το βρέχετε με το γάλα και δουλεύετε αυτά τα δύο υλικά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο αλάτι, βανιλίνη και αλεύρι.
Όταν γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, το βγάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτετε τους δύο κρόκους αυγών και τη σοκολάτα. Πλάθετε μπαλάκια που πατάτε με την παλάμη σας και τηγανίζετε αυτά τα δισκάκια σε άφθονο καυτό λάδι. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Σουφλέ με μανιτάρια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (15 αν το τυρί είναι έτοιμο τριμμένο)
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Υλικά
300 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο σε κύβους
½ κιλό μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. λάδι
200 γραμμ. διάφορα τυριά τριμμένα
½ λίτρο γάλα
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα ψήνετε με το λάδι και το σκόρδο στο αντικολλητικό τηγάνι, ώσπου να βγάλουν και να ξαναπιούν τα υγρά τους. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε με το μαϊντανό. Βουτυρώνετε καλά ένα σκεύος για σουφλέ και βάζετε μια στρώση ψωμιού, μια στρώση μανιτάρια και μία στρώση τυριά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά. Χτυπάτε το γάλα με τα αυγά και το περιχύνετε με αυτό το μείγμα. Αφήνετε να ποτιστούν πολύ καλά όλα τα υλικά και ψήνετε στους 170 C για 25 λεπτά, δηλαδή ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να δημιουργήσει μια χρυσή κρούστα από πάνω.

Keywords
Αναζητήσεις
suntages me pswmi, syntages me psomi
Τυχαία Θέματα