Γιατροί με μικρούς μισθούς και καταθέσεις… 70 εκατομμυρίων ευρώ!

του Γιάννη Ντάσκα

Γιατρούς (όχι έναν γιατρό…) με καταθέσεις 70 εκατομμυρίων ευρώ έχει εντοπίσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η πληροφορία αναφέρεται στο σημερινό θέμα,σε συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του “Π” της 25ης Αυγούστου περί σοβαρότατων λογαριασμών γιατρών.

Στο ρεπορτάζ του “ΘΕΜΑΤΟΣ” ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει οτι ήδη στη φυλακή βρίσκονται 600 άτομα για φοροδιαφυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν όμως οτι το ΣΔΟΕ

ελέγχει κρυφά λογαριασμούς και γίνονται ήδη διασταυρώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις και κυρίως την περιουσία που έχουν και σύντομα θα υπάρξουν εντυπωσιακά στοιχεία κυρίως απο τον τομέα των οφ σορ αλλά και των περιουσιακών στοιχείων που είναι σε ονόματα τρίτων και όχι του πραγματικού ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι γιατροί κρατικών νοσοκομείων απέχουν απο τα καθήκοντά τους αλλά κρατούν τη θέση και την αμοιβή τους.Το χειρότερο όμως είναι οτι την ώρα που υποτίθεται οτι έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο βρίσκονται σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες από τις οποίες και πληρώνονται με πολύ υψηλές αμοιβές…Τέτοια στοιχεία υπάρχουν κυρίως στις περιοχές με μαζικό τουρισμό.

Ο Υπουργός Οικονομικών λέει στη συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ :

“Έχουμε βάλει στη φυλακή πάνω απο 600 φοροφυγάδες αλλά το ζήτημα τώρα είναι να μαζέψουμε τα λεφτά της φοροδιαφυγής”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται:

“Υπάρχουν γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία που ενώ έχουν 5.000 ευρώ μισθό διαθέτουν καταθέσεις μέχρι και 70 εκατομμια ευρώ”!!!

Γίνεται ειδική αναφορά στο Ωνάσειο και στο ότι γύρω απο τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει δημιουργηθεί ομάδα άμισθων συμβούλων που του προτείνουν τρόπους είσπραξης οφειλών φοροφυγάδων.

Εμείς απο τη στήλη αυτή έχουμε απευθυνθεί στον πρώην Υπουργό και ουσιαστικό “τοποτηρητή” του Ωνασσείου Δημήτρη Κρεμαστινό με το ερώτημα:

“Ποιό μεγαλοστέλεχος του Ωνασσείου,το οποίο επιδοτείται με εκατομμύρια απο τον κρατικό κορβανά είναι στη λίστα Λαγκάρντ;”

Απάντηση δεν πήραμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα