“Τραγουδούν για να φύγει το σκοτάδι…”

Μια ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στην “Τεχνόπολη” του Δήμου Αθηναίων, στις 21:00 το βράδυ, όπου οι Active Member μας καλούν να “τραγουδήσουμε μαζί τους για να φύγει το σκοτάδι, έστω και για λίγο. Κι ίσως έτσι, με ένα τέτοιο ξεκίνημα να μη μετανιώσουμε που γλεντήσαμε…”.

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας και περνώντας στη «2η εποχή τους», οι Active Member θα ανεβούν – συμπράξουν στη σκηνή με

αγαπημένους τους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, σε μία μοναδική βραδιά, με τον συμβολικό τίτλο «Τραγούδα μας να φύγει το σκοτάδι».

Στην – εμπνευσμένη από το ομώνυμο τραγούδι του προτελευταίου τους δίσκου «Στων βουβών την εσχατιά» – ιδιαίτερη αυτή συναυλία, οι Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Γιάννα, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Νίκος Ξύδης, Veronica Harcsa, Jahcoustix, Erik Truffaz, Yacine & The Oriental Groove, Χνάρια, A.S.R., Noova Groova (B.D.Foxmoor, Νίκος Ξύδης, Πέτρος Κούρτης), Pyromantic Orchestra (ομάδα μουσικών), Aνταμαπανταχού (ομάδα κουκλοθέατρου) και η μουσική ομάδα του Καλλιτεχνικού Καφενείου Μενιδίου, που θα υποδέχεται τον κόσμο από νωρίς με μουσικές, θα συναντήσουν τους Active Member με ασυνήθιστο και πρωτότυπο τρόπο, αφού θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμά τους με μια απρόσμενη εναλλαγή τραγουδιών.

Ο B.D.Foxmoor έχει γράψει για κάθε καλεσμένο ένα ξεχωριστό καινούργιο τραγούδι που θα ακουστεί για πρώτη φορά στην «Τεχνόπολη» και, με τη σειρά τους, οι καλεσμένοι θα ερμηνεύσουν με τους Active Member ένα τραγούδι της προσωπικής τους δισκογραφίας και ένα δικό τους, ενώ ένα ακόμα ασυνήθιστο στοιχείο για συναυλία του γκρουπ είναι η μπάντα μουσικών και η ορχήστρα εγχόρδων, που θα συμμετέχει σε μεγάλο μέρος του προγράμματος.

Φτάνει άραγε μια γιορτή, για να φύγει το σκοτάδι από κοντά μας;
Μάλλον όχι. Σημασία έχει να ξεκινήσεις από κάπου. Αν ξεκινήσεις με τις λιγότερες τύψεις, τότε είσαι μάλλον πιο κοντά στο να ανταμώσεις το φως. Άλλωστε, όπως λέει ο B. D. Foxmoor: «…αυτές τις τελευταίες λεύτερες μέρες, όλοι θυμήθηκαν πόσο φόβο κρύβει το σκοτάδι κι αυθόρμητα ξεχύθηκαν στους δρόμους να τραγουδήσουν και να φωνάξουν. Ωστόσο, έλειπε το γλέντι: η μεγαλύτερη, ίσως, αιτία για επανάσταση. Αυτό σκαρώνουμε εμείς, η μεγάλη παρέα και οι καλεσμένοι μας, μόνο που αυτή τη φορά σε θέλουμε πάλι κοντά μας, νομίζουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή…».

Keywords
Αναζητήσεις
tragoudoun oriental
Τυχαία Θέματα