Κακοπληρωμένος πυροσβέστης βρήκε λεφτά και τα επέστρεψε

Υπόδειγμα τιμιότητας αποδείχθηκε ένας πυροσβέστης που υπηρετεί στη Βέροια, ο οποίος βρήκε 300 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία.

Στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανέχειας εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που πάνω απ’ όλα βάζουν την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά τους. Ένας από αυτούς είναι ένας κακοπληρωμένος πυροσβέστης, ο οποίος έδωσε φωτεινό παράδειγμα για μίμηση

όταν παρέδωσε τα χρήματα που βρήκε στο δρόμο.

Για τον τίμιο οικογενειάρχη που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βέροιας, τα περίπου 300 ευρώ που βρήκε έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη αντιστοιχούσαν σε σχεδόν μισό μηνιαίο μισθό του! Όμως, ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό του να τα κρατήσει.

Αντίθετα, πήγε κατευθείαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και παρέδωσε τα χρήματα που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη σε ποιον ανήκουν και οι αστυνομικοί περιμένουν να εμφανιστεί ο κάτοχός του για να κάνει δήλωση απώλειας ώστε να του τα επιστρέψουν. Για την αξιέπαινη ενέργεια του πυροσβέστη ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Σώματος, που αναμένεται να του απονείμει ηθική ανταμοιβή.

Keywords
Τυχαία Θέματα