Τώρα, εύσημα από το ΔΝΤ!

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα έχει κάνει «σημαντική δουλειά» μέχρι τώρα όσον αφορά την οικονομική εξυγίανση.

Ο κ. Μάρεϊ επισήμανε ότι αν υπάρξει περισσότερη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και κυρίως στην αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων, τότε η κυβέρνηση

μπορεί να αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τονίζοντας ότι «είναι σπουδαίο να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα». Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να σχολιάσει την έκθεση της Τρόικα για το φορολογικό.

Για το θέμα των ενδεχόμενων απολύσεων 25.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ο κ. Μάρεϊ ανέφερε ότι η προσαρμογή του επιπέδου της απασχόλησης εξαρτάται από την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για να γίνει καλύτερη δουλειά στην είσπραξη των φόρων και ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Ο κ. Μάρεϊ έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο για το απαιτούμενο προσωπικό σε κάθε δημόσια υπηρεσία και ότι οι κρίσιμες θέσεις δεν θα επηρεαστούν ενώ πρόσθεσε πως μπορεί να υπάρξουν προσαρμογές. Τέλος, υποστήριξε ότι δεν έχουν συζητήσει αριθμούς για απολύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι το “τελικό αποτέλεσμα” θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα