Τον Ολάντ θα συναντήσει η Μέρκελ στο Παρίσι

Στο Παρίσι αναμένεται να δώσει το «παρών» η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Τετάρτη, πραγματοποιώντας την πρώτη της επίσημη επίσκεψη ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού που αναμένεται να σχηματισθεί, σε περίπτωση που το εσωκομματικό δημοψήφισμα βέβαια, έχει θετική κατάληξη.

Τον Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσει πιθανότατα η Γερμανίδα ηγέτης

Η

Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα συνδοδεύεται από τον νέο ομοσπονδιακό υπουργό Εξωτερικών, θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ούτως ώστε οι δύο ηγέτες να συζητήσουν και να συντονίσουν τις από κοινού ενέργειές τους για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγμάτωση των παραπάνω, είναι τα μέλη των Σοσιαλδημοκρατών να έχουν ψηφίσει υπέρ του μεγάλου συνασπισμού ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν το απόγευμα του Σαββάτου και, αν είναι θετικά, η σύνθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα γίνει γνωστή την Κυριακή.

The post Τον Ολάντ θα συναντήσει η Μέρκελ στο Παρίσι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα