Το σχέδιο “Αθηνά” στη Βουλή

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στην παρουσίαση του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε ότι «δεν έχουμε καιρό να χάσουμε με την ανεργία και την κρίση, βλέποντας γύρω μας τμήματα που δεν προσφέρουν συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Πολιτεία και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουν διαχρονική ευθύνη για τις παθογένειες, καθώς το 1993 η χώρα διέθετε 334 τμήματα σε ΑΕΙ και σήμερα

έχουμε 534 τμήματα και 40 ανώτατα Ιδρύματα.

Για τον άναρχο και ανεξέλεγκτο τρόπο σχεδιασμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αρκούσε η βούληση ενός καθηγητή και η στήριξη ενός βουλευτή».

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως τον περιέγραψε ο υπουργός, είναι όχι μόνο η θεραπεία των παθογενειών, αλλά η παροχή ευκαιριών στη νέα γενιά και γι αυτό -όπως είπε- προηγήθηκε διεξοδική μελέτη και διαβούλευση μηνών, η οποία έγινε χωρίς δογματισμούς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «έπρεπε να πάμε σε εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη» και προσέθεσε ότι οι στόχοι του σχεδίου «Αθηνά» είναι να μην υπάρξει δραματική μείωση των νέων ανθρώπων, που διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι εισακτέοι να φοιτούν και όχι να απέχουν και να αποφοιτούν από ισχυρά τμήματα και ιδρύματα με ισχυρά πτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα