Το “Μανιφέστο” του Λοβέρδου

Την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό φορέα, διατύπωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ανασυγκρότησης του πολυδιασπασμένου σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως το βιβλίο του «αποτελεί μία πολιτική μπροσούρα για αυτά που πρέπει

να γίνουν στην Ελλάδα εδώ και τώρα» και πρόσθεσε : «Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να υποστηρίξω πως χάνεται πολύτιμος χρόνος και δεν δίδεται ακόμη η μάχη εναντίον της ύφεσης, από τη νικηφόρα έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί η έξοδος της χώρας και των πολιτών της από την κρίση. Δεν υπάρχει σχέδιο για τη μάχη αυτή, μας λείπει το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση κι επιστροφής μας στην ευημερία και την αξιοπιστία».

Επανέλαβε το «κεντρικό πολιτικό μήνυμα», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, των αντίστοιχων πολιτικών του τοποθετήσεων τον περασμένο Φλεβάρη, λέγοντας πως «η έκδοση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση συνιστά πολιτική ενέργεια. Θα αγωνιστώ για να καταρτιστεί, επιτέλους, και να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση κι επιστροφής στο δρόμο της ευημερίας και της αξιοπιστίας. Η πίστη μου σ’ αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη». Αναφορικά με το χρόνο υλοποίησης των πολιτικών του ενεργειών, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως «τον Φεβρουάριο θα είμαστε έτοιμοι».

Ακόμη άφησε σαφείς αιχμές σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές τη δεδομένη χρονική περίοδο, καθώς είπε πως «Για τέταρτη φορά η Βουλή των Ελλήνων οδηγείται σε ψηφοφορία για μέτρα, δίχως αναπτυξιακό σχέδιο», προτείνοντας ως τρόπο επίλυσης «τη στήριξη της πατρίδας», λέγοντας πως ο ίδιος θα το πράξει για τέταρτη φορά, συνεχίζοντας, ωστόσο, χαρακτηριστικά : «Όμως δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «για να εφαρμοστεί, όμως, το εθνικό σχέδιο απαιτούνται ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα ανατρέψουν ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνει τα θλιβερά και καταστροφικά του λάθη», κάνοντας πολλαπλή χρήση της λέξης «ρήξη» με την «θλιβερή όψη της Μεταπολίτευσης που είναι πανταχού παρούσα» και με τον «μεταπολιτευτικό μας κακό εαυτό».

«Δηλώνω σήμερα, για ακόμη μία φορά, τη σταθερή μου επιλογή να αναλάβω πρωτοβουλίες, αλλά και να συμμετάσχω σε πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με τη συμμαχική λογική που επιβάλλει η κρίση», τόνισε ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζοντας την επιμονή του «στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ο οποίος σήμερα είναι διασπασμένος σε κόμματα, δίκτυα και φυσικά πρόσωπα».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως καταθέτει πολιτική πρόταση έχοντας αίσθηση της κρισιμότητας της συγκυρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Χρειαζόμαστε, λοιπόν, σήμερα, ένα κόμμα ριζοσπαστικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό ανοικτό στην κοινωνία και τα ρεύματά της, με όπλο το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα