Ασάφειες και αντιφάσεις από τον Βενιζέλο για την λίστα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος κληθείς να δώσει εξηγήσεις για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι μόλις έλαβε την λίστα από τον κ. Διώτη, ζήτησε από τον ίδιο να ερευνήσει την υπόθεση, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι όποιες πληροφορίες

μπορούσαν να αντληθούν.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ρώτησε τον κ. Διώτη αναφορικά με την εξέλιξη των ερευνών, ο κ. Βενιζέλος απάντηση ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να παρεμβαίνει στις διαδικασίες των ελεγκτικών μηχανισμών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πορεία των ερευνών σχετικά με την λίστα, αφού εξήγησε ότι δεν θεώρησε ιδιαίτερα σοβαρό το περιεχόμενο της λίστας, καθώς είχε ήδη εξεταστεί τόσο από τον κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και από τον κ. Διώτη.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν είναι αρμοδιότητά του η αξιολόγηση πληροφοριών, καθώς αυτό έγκειται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως δεν έχει λάβει γνώση του περιεχομένου της περιβόητης λίστας, ενώ απαίτησε το όλο θέμα τα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα