Το κυβερνητικό έργο σε… non paper


Το κυβερνητικό έργο συνοψίζει σε non paper που κυκλοφόρησε, η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα αναφέρεται σε θέματα παράκαμψης της γραφειοκρατίας για την εσπευσμένη μεταφορά του 15χρονου ασθενούς Μανώλη Βογιατζάκη στο Αννόβερο της Γερμανίας, στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων τον Απρίλιο, στους επίορκους υπαλλήλους αλλά και στην ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά, όσα αναφέρονται στο non paper της Γενικής Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού

με τις κυβερνητικές δράσεις :

Παράκαμψη γραφειοκρατίας για μεταφορά νεαρού ασθενούς στο εξωτερικό με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Παρακάμπτονται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εσπευσμένη μεταφορά του 15χρονου ασθενούς Μανώλη Βογιατζάκη στο Αννόβερο της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί πάθηση του εγκεφάλου η οποία δεν δύναται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο. Με απόφαση του Πρωθυπουργού ο δεκαπεντάχρονος θα μεταφερθεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος που διαθέτει τις απαιτούμενες συνθήκες αποσυμπίεσης ενώ με εντολή του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, πραγματοποιήθηκαν άμεσα και κατ’ εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Επανεκκίνηση των μεγάλων έργων τον Απρίλιο
Εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 30.000 νέες θέσεις εργασίας

Ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης για τα μεγάλα έργα. Εντός του Απριλίου αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών έργων, με συμβάσεις παραχώρησης. Παράλληλα, αναμένεται να υπογραφούν το επόμενο διάστημα τα δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα του ΠΑΘΕΠ, να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για τη βασική γραμμή του Μετρό στην Θεσσαλονίκη και να υπογραφεί η σύμβαση για την επέκτασή του. Υπάρχουν όμως και πολλά μεσαία έργα που περιμένουν τις υπογραφές των συμβάσεων, όπως τα έργα αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας στην Πάτρα, τα οδικά έργα Τζανέ-Καλαμάκι, η παράκαμψη Κατερίνης, το οδικό τμήμα Μαυρονέρι-Κιλκίς. Η δημοπράτηση μεγάλων έργων όπως οι κόμβοι στον Σκαραμαγκά, στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και άλλα ακόμη. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται μια νέα γενιά έργων όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι, το έργο Θήβα – Υλίκη κ.α. Ακόμη, παραδίδονται έργα όπως η σύνδεση του περιφερειακού με το κέντρο της Πάτρας, φράγματα στην Πάτρα και τη Ρόδο κ.α.

Εκτός Δημοσίου ήδη οι πρώτοι «Επίορκοι»
Αργία και πλήρης διακοπή μισθοδοσίας για κακουργηματικές διώξεις

Οι λεγόμενοι επίορκοι υπάλληλοι οδηγούνται ήδη εκτός Δημοσίου και διακόπτεται η μισθοδοσία τους, καθώς η κυβέρνηση ενεργοποίησε το νομοθετικό πλαίσιο που παρέμενε σε “ύπνωση” και ετοιμάζει νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις. Ήδη, από τις 12 Νοεμβρίου η κυβέρνηση ενεργοποίησε παλιότερο νόμο με τον οποίο έχουν τεθεί, μέχρι στιγμής, αυτοδικαίως σε αργία, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Ταυτόχρονα, επειδή ο σχετικός νόμος προέβλεπε την καταβολή του 50% των αποδοχών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, η κυβέρνηση φέρνει νέα ρύθμιση με την οποία διακόπτεται πλήρως η μισθοδοσία.

Ψηφιοποίηση Δημόσιας Διοίκησης – Τέλος στην γραφειοκρατία
Ηλεκτρονικά έγγραφα. Ψηφιακές άδειες. Σύνδεση Ταμείων – Ληξιαρχείου

Τέλος στην γραφειοκρατία βάζει η ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης. Εδώ και τρεις μήνες τα ληξιαρχεία ενημερώνουν ηλεκτρονικά τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να ελέγχονται μεταβολές ή ενδεχόμενες παρανομίες χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τους πολίτες και τις υπηρεσίες. Όσοι ασκούν επαγγέλματα υπηρεσιών μπορούν ήδη να λαμβάνουν ηλεκτρονικά την σχετική άδεια, υποβάλλοντας με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά τους και με μόνη προϋπόθεση τη λήψη ηλεκτρονικής υπογραφής μέσω των ΚΕΠ. Από τον Ιούνιο θα λειτουργήσει πλήρως η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στις κεντρικές υπηρεσίες αφού θα έχουν ενταχθεί όλα τα υπουργεία. Ήδη εφαρμόζεται στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ έχουν εκπαιδευτεί 1741 υπάλληλοι. Ταυτόχρονα σχεδιάζονται λύσεις για τις πιο περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες παροχής υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως είναι οι αδειοδοτήσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βιοτεχνικών και βιομηχανικών επενδύσεων, αλλά και η παροχή προνοιακών επιδομάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα