Το Χονγκ Κονγκ έχει ηλεκτρικά ταξί

Το Χονγκ Κονγκ έθεσε σήμερα σε κυκλοφορία τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί του, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η σοβαρή ρύπανση αυτής της μεγαλούπολης της νότιας Κίνας, στην οποία κατοικούν 7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα 45 κόκκινα οχήματα της κινεζικής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD, η οποία χρηματοδοτείται εν μέρει από τον Aμερικανό επενδυτή, Ουόρεν Μπάφετ,

κινούνται με μπαταρίες LiFePO4, που επαναφορτίζονται μέσα σε δύο ώρες και έχουν αυτονομία 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την BYD. Η ιδέα θα δοκιμαστεί για έξι μήνες. Σύμφωνα με την Ένωση Ταξί, εκτός από τα οικολογικά οφέλη του, το ηλεκτρικό ταξί θα έχει και μειωμένο κόστος λειτουργίας, στα 0,2 ή 0,3 λεπτά του δολαρίου Χονγκ Κόνγκ ανά χιλιόμετρο, έναντι 0,8 για ένα συμβατικό ταξί που κινείται με βενζίνη.

Η Ένωση Ταξί κάλεσε τις Αρχές να εγκαταστήσουν περισσότερα σημεία επαναφορτισμού. Η BYD ανακοίνωσε επιπλέον την δημιουργία 47 τέτοιων εγκαταστάσεων σε 9 διαφορετικά σημεία. Μάλιστα, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε πέρυσι – για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια – ότι θέλει να μειώσει την ρύπανση, που σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ ευθύνεται κάθε χρόνο για περισσότερους από 3.000 θανάτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα