Το αυτοκίνητο του μέλλοντος με καύσιμο το υδρογόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί την προσοχή να τράβηξε το Aygo, όμως στο περίπτερο της Toyota στη Γενεύη έχει κι άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα.

Όπως για παράδειγμα το FCV Concept, ένα όχημα με καύσιμο το υδρογόνο που κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. Πρόκειται για ένα μεσαίο sedan με τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα βασίζεται στο πρωτότυπο FCV (Fuel Cell Vehicle), το οποίο είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο στην Ιαπωνία.

Η

Toyota ευελπιστεί να το βγάλει στην παραγωγή το 2015, αφού σε συγκεκριμένες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ ή η τοπική στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, υπάρχουν οι σχετικές υποδομές.

Η αυτονομία του FCV Concept που έχει δοκιμαστεί ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Η διάρκεια τροφοδοσίας του με υδρογόνο, όπως συμβαίνει και με τα συμβατικά καύσιμα, απαιτεί μόνο μερικά λεπτά.

Το 4θυρο Toyota FCV Concept έχει μήκος 4,87 m και στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες. Το πλάτος του φθάνει το 1,81 m και το ύψος το 1,53 m (το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,78 m). Η ισχύς του κινητήρα ξεπερνά τα 136 PS. Ως αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο, εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό. Με γεμάτες τις δεξαμενές του, θα μπορεί να παρέχει επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για ένα νοικοκυριό επί μία εβδομάδα, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Οι μηχανολόγοι της Toyota εργάζονται πάνω στην εξέλιξη συσκευής που θα συνδέει το αυτοκίνητο με το οικιακό δίκτυο.

The post Το αυτοκίνητο του μέλλοντος με καύσιμο το υδρογόνο (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα