Την πίτα των… προσδοκιών έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο, στον Κεραμεικό, όπου συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τα τέσσερα φλουριά (το ένα έπεσε στην ΚΕ) συνοδεύονταν με ισάριθμα δώρα, ανάμεσα στα οποία ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι που θα συνδυαστεί με αφισοκόλληση για την προεκλογική καμπάνια της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Η πίτα

των προσδοκιών είναι μεγάλη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, τονίζοντας ότι «αυτά που κάποτε ήταν αδύνατα, φέτος πρέπει να τα κάνουμε δυνατά».

Ο νικητής

Ο Απ. Καλογιάννης της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο επικεφαλής της λεγόμενης «Συμμαχίας των Τριών», η οποία διεκδικεί τη δημαρχία Λάρισας. Η συνεργασία των παρατάξεων που στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με ένα τρίτο σχήμα πολιτών από τον χώρο της οικολογίας, επισφραγίστηκε την Κυριακή με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου.

Σε μια ανοικτή διαδικασία, οι 236 εκλέκτορες που είχαν επιλεγεί με συμφωνία των τριών παρατάξεων ανέδειξαν επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη στη δεύτερη ψηφοφορία με 139 ψήφους, έναντι 94 του Γ. Σούλτη της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις». «Αυτή η μάχη είναι η πιο όμορφη από τις πολλές που έχω δώσει, γιατί είναι ενωτική», είπε ο νικητής και υποψήφιος δήμαρχος, πλέον, της «Συμμαχίας». Από την πλευρά του, ο Γ. Σούλτης δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια με στόχο τη νίκη στις εκλογές, ενώ ο Α. Χλωρός της «Πράσινης Πόλης» είπε πως ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής στον Δήμο Λαρισαίων.

The post Την πίτα των… προσδοκιών έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα