Η ώρα των Ελβετών εισαγγελέων για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα διαβεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ήδη από χθες έφτασαν στην Ελλάδα οι Ελβετοί εισαγγελείς που θα τον ανακρίνουν, καθώς και εκείνοι με τη σειρά τους διενεργούν αυτοτελή δικαστική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μάλιστα έχουν αποστείλει και

σχετικό ερωτηματολόγιο, ώστε ο υπό εξέταση κατηγορούμενος να γνωρίζει το στίγμα της ανάκρισης που θα διεξαχθεί και τις προθέσεις των ξένων δικαστών που θα τον ανακρίνουν.

Μάλιστα, σήμερα καταθέτει ενώπιον των Ελβετών εισαγγελέων παρουσία και των Ελλήνων ανακριτών ο Νικόλαος Ζήγρας. Για την Τρίτη έχει προσδιοριστεί η κατάθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Νικόλαος Ζήγρας έχει καταδικαστεί από το ελληνικό δικαστήριο σε ποινή 6 ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι από την επόμενη της καταδίκης του είναι και πάλι ελεύθερος.

Αύριο το πρωί, ο πρώην υπουργός θα μεταχθεί στο κτίριο 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα των Ελβετών, ενώ παρόντες στη διαδικασία θα είναι και οι Έλληνες ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, οι οποίοι χειρίζονται τρεις δικογραφίες για τις προμήθειες των εξοπλιστικών που είναι τα γερμανικά υποβρύχια, τα TOR M -1 και τα ASRAD .

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστικούς λειτουργούς, ύστερα από την απολογία- ποταμό του Αντώνη Κάντα, ο οποίος επέστρεψε τα λεφτά από τις μίζες που ομολόγησε ότι εισέπραξε μοιράζοντας ρόλους σε γνωστά και άγνωστα στην ελληνική δικαιοσύνη πρόσωπα.

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Η ώρα των Ελβετών εισαγγελέων για τις μίζες στα εξοπλιστικά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα