Την έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ και 12 ραδιοφωνικών σταθμών προανήγγειλε ο Παντελής Καψής

Εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ καθώς και η λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, από το βήμα της Βουλής, απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Σε ότι αφορά το πολυσυζητημένο θέμα στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο κ.

Καψής διαβεβαίωσε για τη διαφάνεια των προσλήψεων, οι οποίες θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψήφιων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη, ενώ υπογράμμισε ότι η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι΄ αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία.

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, το 20% του προσωπικού που θα στελεχώσει την ΝΕΡΙΤ δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν προκειμένου να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία ενώ επισήμανε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή δεν δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης στον υφυπουργό, αλλά, αντίθετα, την ευθύνη έχει το Εποπτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε: «Εμένα η δουλειά μου είναι να προστατέψω την ανεξαρτησία».

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Την έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ και 12 ραδιοφωνικών σταθμών προανήγγειλε ο Παντελής Καψής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα