Τι τρέμει ο Γιάννης Στουρνάρας

Μπορεί οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφώνησαν μετά το τέλος της σύσκεψης ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα, αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Το γεγονός ότι ο «τσάρος» άφησε ανοιχτό το παράθυρο για νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ερμηνείες.

Το ερώτημα τι φοβάται ο Γ. Στουρνάρας και

μιλάει τόσο κυνικά είναι πολύ πιθανό να έχει σχάση με τις δραματικές εξελίξεις που κυοφορούνται στην ελληνική οικονομία. Ο «τσάρος» γνωρίζει ότι τυχόν ναυάγιο στις επαφές με την τρόικα που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου γιατί η χώρα δεν θα πάρει τη δόση που χρειάζεται.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κινδυνεύει να σκάσει στα χέρια του η βόμβα που λέγεται εσωτερική στάση πληρωμών με ό,τι αυτό σημαίνει για την παραμονή μας στο ευρώ. Ο κ. Στουρνάρας ως τεχνοκράτης που είναι ζητάει διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις και λουκέτα οργανισμών, αλλά γνωρίζει ότι το παραμικρό λάθος, από εδώ και στο εξής, μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα