Παπούλιας – Δένδιας: Η τρομοκρατία ενισχύει την ανεργία και πλήττει την ανάπτυξη (BINTEO)

Η τρομοκρατία και η αντιμετώπισή της βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας, συνεχάρη και προσωπικά τον κ. Δένδια για τη δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Υπουργού. Τέλος, οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι ανάπτυξη με την τρομοκρατία να ανθεί, δεν μπορεί να επέλθει, σημειώνοντας παράλληλα ότι περισσότερο από όλους, πλήττονται οι άνεργοι.

Νίκος Δένδιας: Καλή Χρονιά,

κύριε Πρόεδρε.

Κάρολος Παπούλιας: Καλή Χρονιά, κύριε Υπουργέ. Να πάει καλά η χρονιά, με επιτυχίες. Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε, χρειάζεται βέβαια και η στήριξη της Δικαιοσύνης για να πάει ακόμα καλύτερα.

Νίκος Δένδιας: Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς ξεκινήσαμε άσχημα και σήμερα έχουμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας. Και δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, όπως άλλες χώρες, έχει μεγάλο πρόβλημα και εγχώριας τρομοκρατίας.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, πρέπει να πω: αρκετοί από αυτούς αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Και έχουμε και σήμερα το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον αδειοδοτηθέντα καταδικασθέντα για την τρομοκρατία. Ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα στενάχωρο.

Η ελληνική κοινωνία νομίζω ότι εάν ομονοήσει και αν όλοι οι θεσμοί της πολιτείας κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά, επιτρέψτε μου να σας πω ξανά, τις δύο προϋποθέσεις:

- Απόλυτη κοινωνική ομόνοια προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς παραφωνίες, χωρίς υποσημειώσεις, και από την άλλη

- Απόλυτη εκτέλεση του καθήκοντος από όλους τους πολιτειακούς θεσμούς.

Εάν αυτά δεν εκπληρωθούν, τότε η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικό κίνδυνο. Και αυτός ο σημαντικός κίνδυνος, αν μου επιτρέπετε κύριε Πρόεδρε, αφορά όχι μόνο τους συγκεκριμένους στόχους των τρομοκρατών, αφορά όλη την κοινωνία. Οικονομική ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη σε χώρα με τρομοκρατία δεν νοείται, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Κάρολος Παπούλιας: Το αίσθημα της ασφάλειας είναι βασικό στοιχείο.

Νίκος Δένδιας: Η αίσθησή μου είναι ότι οι σφαίρες των τρομοκρατών απευθύνονται κατά των ανέργων στην πραγματικότητα, περισσότερο απ’ όλα βλάπτουν αυτούς. Εκεί να στραφεί η προσπάθεια: να χτυπήσουμε την ανεργία, να χτυπήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει στην παρούσα κρίση. Εάν υπάρχει τρομοκρατία είμαστε αδύναμοι.

Κάρολος Παπούλιας: Σωστό.

Πηγή φωτογραφίας: fosphotos – Παναγιώτης Τζάμαρος

Πηγή βίντεο: enikos

The post Παπούλιας – Δένδιας: Η τρομοκρατία ενισχύει την ανεργία και πλήττει την ανάπτυξη (BINTEO) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα