Τι συζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον κύπριο Πρόεδρο

Για την πορεία του Κυπριακού, τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την οικονομική κρίση, συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Η συνάντηση διήρκεσε για μια ώρα περίπου, και μετά απ’ αυτήν ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τον κ. Αναστασιάδη τους συνδέει μια μακρά και ειλικρινής φιλία. «Η οικονομική κρίση», σημείωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,

«εκ των πραγμάτων επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική» και μετά τόνισε ότι: «οφείλουμε να δηλώσουμε – και η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία – ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και τα εθνικά μας θέματα».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «θα πρέπει να έχουμε αντίληψη των συσχετισμών, που αλλάζουν διαρκώς στην περιοχή και δημιουργούν νέα προβλήματα, αλλά και νέες ευκαιρίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα