Τι συμβαίνει με τον Βίκτωρα Ρέστη; Οι κακές παρέες…

Όταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας περνά το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου και επισκέπτεται τον Εισαγγελέα «για υπόθεσή του», όταν μάλιστα ο επιχειρηματίας αυτός με ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια, διώκεται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» τότε οφείλουμε να ψάξουμε τις …παρέες του.

Ο 44χρονος Βίκτωρας Ρέστης, γιός μεγαλοεφοπλιστή και γόνος οικογενείας με τεράστια περιουσία, κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πολλά έχουν γραφτεί και ψιθυριστεί για το μέγεθος της περιουσίας του το οποίο σε κάθε περίπτωση μετριέται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Το

ενδιαφέρον στην περίπτωση του Βίκτωρα Ρέστη δεν είναι οι επιχειρηματικές επιτυχίες ή αποτυχίες του. Το ενδιαφέρον κρύβεται στις …παρέες του.

Είναι σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διακρίνεται για την άτσαλη διαχείριση των διαθεσίμων του αλλά και για τις ιδιαιτερότητες των φιλικών του συναναστροφών, ειδικά επί ελληνικού εδάφους…

Δεν είναι μόνον οι …λαμπεροί, φωτογενείς και …το πάλαι ποτέ ανύποπτοι επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης, οι διάττοντες αστέρες του χρηματιστηριακού στερεώματος ούτε οι θεατρικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που γίνονται για τα φώτα των τηλεοπτικών συνεργείων και τα φλας των φωτογράφων.

Όταν είσαι πολύ πλούσιος και διαχειρίζεσαι τεραστίου μεγέθους κεφάλαια πρέπει να είσαι προσεκτικός απέναντι στις …ιδέες που ο κάθε καθηγητής πανεπιστημίου σου καταθέτει ως μοναδική διέξοδο σωτηρίας.

Όταν σου προτείνουν ως ασφαλή επένδυση τη μεταφορά ιρανικών προϊόντων κι εσύ πριν από λίγο καιρό έσφιγγες -με ιδιαίτερη θέρμη κι ενθουσιασμό- το χέρι του Αμερικανού Προέδρου πρέπει τουλάχιστον να υποψιάζεσαι ότι κάποιοι θα ψάξουν το παρελθόν, το παρόν και το …μέλλον σου με κάθε λεπτομέρεια.

Ουδεμία σημασία έχουν –για το παρόν κείμενο- οι επίσημες διαψεύσεις και οι ακριβείς λεπτομέρειες των συναλλαγών του Βίκτωρα Ρέστη.

Όταν το στενό οικογενειακό σου περιβάλλον φροντίζει να σε κρατά σε απόσταση ασφαλείας εξαιτίας των φίλων σου και των επαγγελματικών σου επιλογών, κάποιο σύστημα συναγερμού πρέπει να ενεργοποιείται…

Η πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα του Βίκτωρα Ρέστη ξεκίνησε μόνο μετά τον Ιούλιο του 2004, μετά το θάνατο του πατέρα του Σταμάτη. Ο νεαρός Βίκτωρας, ξέφυγε τότε από τη σκιά του πατέρα του, ακολούθησε τα επιχειρηματικά του όνειρά και τις πρωτοποριακές ιδέες που σύντομα τον ανέβασαν στην κορυφή. Πήρε από τον πατέρα του ένα στόλο αξίας 600 εκατομμυρίων και πολύ σύντομα τον πενταπλασίασε, τολμώντας να πλεύσει σε αχαρτογράφητα νερά.

Χρειάζεται όμως και η τύχη διαχείριση. Ακόμη περισσότερο η απροσδόκητη επιτυχία που δημιουργεί …νέους φίλους που έρχονται όχι από το παρελθόν αλλά από το …πουθενά…

Keywords
Τυχαία Θέματα