Τι κατέθεσε ο Φιλιππίδης για Ευθυμίου, Γριβέα-Βάτσικα, Λαυρεντιάδη και Κοντομηνά

Της Κατερίνας Καραδήμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη, για τα επισφαλή δάνεια τα οποία ενέκρινε ως προέδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:45, ενώ κατέθεσε υπόμνημα 300 σελίδων όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως επέστρεψε στην Ελλάδα οικειοθελώς και πως με τα δάνεια που έδωσε

το Ταμιευτήριο επί προεδρίας του, δεν ζημιώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» εισαγγελέας και ανακριτής σφυροκοπούν με ερωτήσεις τον κ. Φιλιπίδη για το αν ήταν νόμιμα τα δάνεια που ενέκρινε ως πρόεδρος του Τ.Τ. με τον ίδιο να επιμένει ότι δεν συντρέχει λόγος για την προφυλάκισή του. Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο γραφείο του ανακριτή, ο κ. Φιλιπίδης δήλωσε: «Έρχομαι να απολογηθώ για τα αυτονόητα. Εάν τα πάω καλά έχει καλώς, διαφορετικά από εδώ και πέρα τα δάνεια θα τα εγκρίνουν οι εισαγγελείς».

Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Άγγελος Φιλιππίδης αφορά σε τέσσερα δάνεια που δόθηκαν στους Δημήτρη Κοντομηνά, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Κυριάκο Γριβέα - Αναστασία Βάτσικα και Παναγιώτη Ευθυμίου. Σε ότι αφορά τα δάνεια του Παναγιώτη Ευθυμίου υποστήριξε πως δεν έχει ευθύνες και κακώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη αφού τα χρέη- δάνεια- του κ. Ευσταθίου εξοφλήθηκαν από τον επιχειρηματία κ. Λουκά Έλληνα.

Για το ζεύγος Γριβέα- Βάτσικα και τα δάνεια που πήραν, υποστήριξε πως η εταιρεία C&C ήταν ενεργή εννέα χρόνια και είχε κέρδη, ενώ αναφορικά με τον κ. Λαυρεντιάδη και το δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ είπε ότι χορηγήθηκε μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (400 εκατ. Ευρώ) της εταιρείας. Υποστήριξε επίσης πως ένας ακόμη λόγος που έδωσε την έγκρισή του για το δάνειο ήταν το γεγονός ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε στον κ. Λαυρεντιάδη το δάνειο αλλά και τη συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κατά 32% στο κεφάλαιο της Proton Bank.

Για την υπόθεση του κ. Κοντομηνά υποστήριξε ότι τα δάνεια που δόθηκαν ήταν εξασφαλισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδα των επιχειρήσεων του κ. Κοντομηνά, με την κοινή εταιρεία best line Kοντομηνά- Τ.Τ να παρουσιάζει κερδοφορία, άρα δεν υπήρχε κίνδυνος για την εξόφληση του δανείου.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Τι κατέθεσε ο Φιλιππίδης για Ευθυμίου, Γριβέα-Βάτσικα, Λαυρεντιάδη και Κοντομηνά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα