Επαγγελματιες ψευτες με υψηλες αμοιβες και «λαμψη»!!!

15:37 10/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Δεν ήρθα για να συρρικνώσω, ούτε για να κλείσω την ΕΡΤ. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πλάνο για το πώς η δημόσια τηλεόραση θα γίνει πιο ελκυστική, αφού ομολογουμένως...
τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει είναι πολύ χαμηλά». Γκίκας Μάναλης

«Τα οικονομικά στοιχεία για την κερδοφορία της ΕΡΤ ήταν πιστοποιημένα από το υπουργείο Οικονομικών, στην αρμόδια γενική γραμματεία ΔΕΚΟ
και πως ουδέποτε η Τρόικα είχε απαιτήσει το κλείσιμο της». Θανάσης Παπαγεωργίου

Όταν στις 20 Μαρτίου του 2013 ανακοινωνόταν επίσημα από τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, η τοποθέτηση του, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Νίκου Σίμου, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Κι' όμως η πολιτική ηγεσία, γνώριζε, ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της αποκαθήλωσης της ΕΡΤ.

Είχαν βρει το κατάλληλο πρόσωπο από το ΤΑΙΠΕΔ που γνώριζε από βρομοδουλειές. Όταν η τοποθετησή του, εγκρίθηκε από τη βουλή στις 3 Απριλίου, κατά πλειοψηφία, από ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, πιθανόν κάτι να κατάλαβε ο Απόστολος Κακλαμάνης και ψήφισε παρόν. Η παραίτηση αργότερα του Φώτη Κουβέλη για το «μαύρο» της ΕΡΤ, δεν τον απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες, έπρεπε να είχε φύγει... Νωρίτερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μία συνάντηση, που είχε με τούς δύο αρχηγούς, μεταξύ 13-15 Απριλίου τους ενημέρωσε για την αποφασή του να κλείσει την ΕΡΤ. Τότε από αδράνεια, επιπολαιότητα, αδιαφορία, Βενιζέλος-Κουβέλης δεν αντέδρασαν, έκαναν τα «ψάρια». Ο δρόμος για τον πρωθυπουργό ήταν ελεύθερος(!). Η υποκρισία ο θεατρινισμός και το ψέμα, από τους δολιοφθορείς, πλανιόταν πάνω από το ραδιομέγαρο.

Ήταν Τρίτη 15 Μαΐου, όταν ο άρχοντας της ΕΡΤ, σε μία φιλική συνάντηση και συνομιλία με τους δημοσιογράφους, ανέλυε τα σχεδιά του και δήλωνε με έμφαση:

«Δεν ήρθα για να συρρικνώσω, ούτε για να κλείσω την ΕΡΤ. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πλάνο για το πώς η δημόσια τηλεόραση θα γίνει πιο ελκυστική, αφού ομολογουμένως τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει είναι πολύ χαμηλά», σημειώνοντας: «Υπάρχουν πολλά στην ΕΡΤ που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι υπάρχει ένα κεντρικό, και πέντε περιφερειακά λογιστήρια, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μόνο ένα».

Ο άνθρωπος μας κούφανε. Τόσα χρόνια μέσα στην ΕΡΤ, και δεν ξέραμε ότι υπήρχαν 5 λογιστήρια!!! Που στο διάολο τα ανακάλυψε-μάλλον ποιος μακάκας του πούλησε φούμαρα-είναι άγνωστο. Αργότερα παρέσυραν και τον Αντώνη Σαμαρά να επαναλαμβάνει το ίδιο ανέκδοτο για 6 λογιστήρια! Με το ψέμα και την υποκρισία πάνω από το ραδιοτηλεοπτικό «πτώμα», προσπαθούν να διασκεδάσουν τις διαρροές, του «λουκέτου» που κυκλοφορούν. Ο νεκροθάφτης Γκίκας Μάναλης, ενώ γνωρίζει τα πάντα για την ΕΡΤ, αντί να κρατήσει την αξιοπρέπεια του και να φύγει αφού είχε δηλώσει ότι δεν ήρθε να κλείσει την ΕΡΤ, παριστάνει τον Κινέζο η κάνει τη πάπια. Τι αθλιότητα, από μέρος του(..).

Όταν στις 26 Μαΐου(11ημέρες μετά τη δήλωση Μάναλη) η Real News βγήκε με πρωτοσέλιδο μιλώντας για: «Πρόταση - βόμβα για λουκέτο στην ΕΡΤ», και αποκαλύπτει τι συζήτησαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης στην τελευταία σύσκεψή τους αναφέρει ότι: «μελετάται το σενάριο του προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2000 λιγότερους υπαλλήλους».
Για την κυβέρνηση συνέχισε το δημοσίευμα: «είναι μονόδρομος η κατάργηση ενός μεγάλου οργανισμού του Δημοσίου (όπως η ΕΡΤ) για να επιτευχθούν οι στόχοι για απολύσεις που έχει θέσει η τρόικα».

Αυτή λοιπόν η ανειλημμένη υποχρέωση υλοποιείται σήμερα. Από τους 2.600 υπαλλήλους περίπου μένουν 600. Τι ειρωνεία(!!!)

Και ενώ η Real News ήταν καλά πληροφορημένη και έριχνε τη βόμβα μεγατόνων, ο πολιτικός κόσμος έδειχνε άγνοια και έπεφτε από τα «σύννεφα»!!! Λες και για όποιες κυβερνητικές αποφάσεις έχουν λόγο η βουλευτές(.). Γι΄αυτό και την ίδια μέρα του δημοσιεύματος, άρχισε ο πόλεμος δηλώσεων και αντεγκλήσεων, αρχής γενομένης από τον βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο που έκανε άγρια επίθεση στο Νίκο Χατζηνικολάου. Αναφέρθηκε με τρόπο κατηγορηματικό στην προσπάθεια Χατζηνικολάου να «αρπάξει» την συχνότητα του... Καναλιού της Βουλής και του 902...!!! λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από 2-3 μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902» είπε ο Αργύρης Ντινόπουλος, ενώ μίλησε και για «κυρίους που έχει εκβράσει η τηλεόραση μετά την πολιτεία τους στο Alter, όταν έπαιρναν ηγεμονικούς μισθούς. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους.
Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ και σημείωσε:

«Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του Τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί. Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ» είπε, ενώ σε ό,τι αφορά τον 902, ο δημοσιογράφος επισήμανε: Δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά. Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν».

Τα υπόλοιπα κόμματα-εκτός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- την ίδια μέρα πήραν θέση και επέκριναν την κυβέρνηση:

ΑΝ.ΕΛ: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο..»

ΣΥΡΙΖΑ:«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

ΚΚΕ:«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της. Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη .. Όσο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κλείσει το BBC, άλλο τόσο θα κλείσει και την ΕΡΤ».

Μετά από όλα αυτά και τη σιωπή, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, ήταν θέμα ημερών η εξαγγελία της κηδείας του πρώτου πτώματος-θύματος, που είχε βρεθεί για να θυσιάσουν. Μόνο που η ΕΡΤ έστω και την τελευταία στιγμή δεν είχε την τύχη της θυσίας-του Ισαάκ από τον Αβραάμ με τη θέληση του Κυρίου-και έτσι να «σωθεί» ο Ελληνικός λαός!!!

Στις 11 Ιουνίου 2013 στις 18:00 ώρα ο Σίμος Κεδίκουγλου, που όταν αναλάμβανε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, μιλούσε για αναβάθμιση της ΕΡΤ και 5 κανάλια, περνούσε στη σφαίρα της γελοιοποίησης. Διαβάζοντας τον επικήδειο, μπροστά στην κάμερα, ψευδόταν, για μία ακόμα φορά σαν θλιμμένη Μανιάτισσα μοιρολογίστρα λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Κι αυτό τελειώνει σήμερα..! .....Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι.. λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!

"Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές! Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές.

Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!»

Έχω αμφιβολίες εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γνώριζε τι διάβαζε, εκείνη την αποφράδα ημέρα και το ειδεχθές έγκλημα στο οποίο συμμετείχε που θα οδηγούσε. Το εμπόριο του ψέματος στη συνέχεια, παρέλαβε να το διακινήσει ο Παντελής Καψής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές και διαχειριστή το Γκίκα Μάναλη, μαζί με την κυβέρνηση.

Οκτώ μήνες τώρα, οι επαγγελματίες του ψέματος και της προπαγάνδας, κάνουν εμπόριο ελπίδας, μέσα από τα τηλεοπτικά παραθυρόφυλλα και τα ερτζιανά. Αν ταξινομήσουμε τα καθημερινά ψέματα και το μέγεθος τους, οι σελίδες του Γκίνες δεν θα επαρκούν. Το θρίλερ με την ΕΡΤ και τη διάλυση της συνεχίζεται. Και ο Γκίκας Μάναλης, μέσα από το ψέμα-και την ολοκλήρωση της ταφής- βραβεύθηκε, για την επιτυχή παραπλάνηση με καλύτερο και γκλαμουράτο τραπεζικό οργανισμό όπως του είχαν υποσχεθεί. Μεταξύ ταμείου παρακαταθηκών και Άττικα, προτίμησε το δεύτερο, που έχει πολύ χρήμα.. και λάμψη!!!

Το μέγεθος του ψέματος και της αλητείας, αναδεικνύει με συνεντευξή του στο «Παρον» ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Θανάσης Παπαγεωργίου. Ο οποίος αποκάλυψε ότι: «Τα οικονομικά στοιχεία για την κερδοφορία της ΕΡΤ ήταν πιστοποιημένα από το υπουργείο Οικονομικών, στην αρμόδια γενική γραμματεία ΔΕΚΟ και πως ουδέποτε η Τρόικα είχε απαιτήσει το κλείσιμο της». Η αποκάλυψη αυτή όπως σημειώνει: «δημιουργεί μείζον ζήτημα για τον υπουργό εθνικής οικονομίας ο οποίος εν γνώσει του υπέγραψε το λουκέτο της ΕΡΤ, με τον ψευδή ισχυρισμό της ζημίας στον προϋπολογισμό από τη λειτουργία της και θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας Οικονομικής Διαφθοράς, Ελένη Ράικου. Το γεγονός της επιστροφής μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, στη ΝΕΡΙΤ, με την ιδιότητα του. .κριτή προγράμματος, με την ταυτόχρονη φυγή του Γκίκα Μάναλη προς την Attica Bank, είναι ζητήματα προς έλεγχο που θα πρέπει να αναδειχθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με δεδομένη τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Τα όσα αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, συνδέονται άμεσα, με την φωτογραφική διάταξη σε νομοσχέδιο με πρωτοβουλία του ΥΠΟΙΚ, να απαλλάξει από τις αμαρτίες το Μάναλη ως διαχειριστή του «μορφώματος» ΔΤ. Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός γνώριζε την κατάσταση και ενήργησε με «δόλο». Εδώ όμως δημιουργείται μείζον ηθικό και ποινικό ζήτημα, και πρέπει η δικαιοσύνη να πάει μέχρι τη Θέμιδα, για περαιτέρω ενημέρωση και ενέργειες!

Εσείς κύριε Καψή να είστε πιο προσεκτικός στην ενημέρωση, γιατί θα κατηγορηθείτε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όταν λέτε ότι το «μόρφωμα» ΝΕΡΙΤ που έχει μπερδευτεί με το άλλο μόρφωμα της ΔΤ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου θα εκπέμψει κανονικά πρόγραμμα και εσείς θα παραιτηθείτε. Χωρίς προσωπικό ,χωρίς στελέχη, όλα στον αέρα, πως θα λειτουργήσει; Πιθανόν μετά το καλοκαίρι, και βλέπουμε. Αλλά μέχρι τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και εσείς σε άγνωστο προορισμό(..).

Η Μεγάλη Αικατερίνη και ο κυρ-Θόδωρος, που ελέγχουν το μόρφωμα, η μία ασχολείται με «παραγγελιά» προγράμματος και ο άλλος κάνει πειράματα στις νέες τεχνολογίες, λες και η δημόσια τηλεόραση, κάνει δουλειές με τη μέθοδο τηλεμάρκετινγκ. Από την άλλη το προσωπικό του ραδιομεγάρου, ετοιμάζετε, για μάχες. Το ΕΣ είναι ανύπαρκτο, ενώ στο ΔΣ τσακώνονται για το πάπλωμα. Πως θα λειτουργήσει το «μόρφωμα»; Όλοι σας έχετε μπερδέψει τα βραγκιά με τα σώβρακα και τα σουτιέν με τα μπειμπι ντόλ και θα σας κατηγορήσουν για αλλαγή φύλλου(!!!)

Αν φέρουμε στη μνήμη μας τα όσα έχουν πει κατά καιρούς πολιτικοί, και πολιτικάντηδες, δεν αντέχουν σε καμιά κριτική. Πρόσφατα ο Μ. Χρυσοχοίδης, είχε δηλώσει κατηγορηματικά , ότι καμία αυξηση στα διόδια δεν θα γινόταν, και πριν δυο μέρες τρέλανε τους οδηγούς με τις αυξήσεις. Φαίνεται ότι δεν θα είχε διαβάσει τις συμβάσεις. Θα μου πείτε δεν διάβασε το μνημόνιο τις συμβάσεις θα διαβάσει; Αυτοί δυστυχώς μας κυβερνούν. Γι΄αυτό οι επαγγελματίες ψεύτες, προάγονται πολύ συχνά, με όπλα το ψέμα, και την παραπλάνηση, αποκτώντας χρήμα και λάμψη, μέσα από τη «βρομιά». Ας ευχηθούμε η τράπεζα Αττικής να μην έχει την τύχη της ΕΡΤ(...).

Και όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης, η ελληνική κοινωνία, να απομονώσει τους επαγγελματίες ψεύτες, που αναδεικνύονται(όχι όλοι) μέσα από την πολιτική.

Και ένα μήνυμα: Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει σύντομα, γιατί είναι απαίτηση, όχι μόνο του Ελληνικού λαού αλλά και των απανταχού Ελλήνων, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου, που οδεύει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφήνοντας πίσω της, άμμο, στάχτη και συντρίμμια!!!
Keywords
ψευτες, αμοιβες, λαμψη, αμοιβες, ψευτες, real news, ερτ αε, attica bank, ΕΡΤ, ΔΕΚΟ, τροικα, βουλη, σαμαρας, μαΐου, ΕΣΡ, real, news, βενιζελος, alter, διευκρινίσεις, συριζα, ΚΚΕ, bbc, ιουνίου, attica, σημαίνει, καλοκαιρι, μνήμη, αυξηση, διοδια, μνημονιο, τραπεζες, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κακλαμανης, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, μνημονιο 2, δημαρ, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, μνημονιο 3, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, κουβελης, ελενη, μνήμη, αβρααμ, ηγεσια, θεμα, θριλερ, προγραμμα, σημερινη, σφαιρα, τηλεοραση, τυχη, υπουργειο οικονομικων, ψεμα, ψεματα, ωρα, attica, bbc, news, real, αγνοια, αδιαφορια, αδρανεια, αυξηση, αικατερινη, ανεκδοτο, ανθρωπος, αμφιβολιες, αξιοπρεπεια, αποκαλυψη, αττικα, βομβα, γκινες, γεγονος, γινει, γινονται, δευτερο, δημοσιο, δυστυχως, δηλωση, διευκρινίσεις, δωσει, δρομος, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, εξελιξη, εξι, επρεπε, ερτ αε, εταιρια, ζημια, ειδεχθες, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, υφυπουργος, θλιμμενη, ηθικο, ισαακ, καψης, κυβερνηση, κυριε, κουτσομπολια, λαμψη, λειτουργια, λουκετο, λογο, μαΐου, μειζον, μηνες, μορφωμα, νικο, παντα, ποιοτητα, πολιτεια, ρολο, σελιδες, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σιωπη, στομα, συχνοτητα, σχεδια, σχεδιο, σωβρακα, τμημα, τριτη, φυγη, φορα, χατζηνικολαου, χρημα, χρυσοχοιδης, αγνωστο, attica bank, δουλειες, εμφαση, γκικας, γκικα, ηρθα, υπουργειο, ιουνίου, μπροστα, σημαίνει, σουτιεν, τραπεζα, θανασης
Τυχαία Θέματα