Τι είπε ο Μεϊμαράκης από την Κύπρο

Στην Κύπρο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να συναντήσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τον Κύπριο ομόλογο του, Γιαννάκη Ομήρου.
Ση συνάντησή του με τον κ. Ομήρου, αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις αδελφικές σχέσεις συνεργασίας που έχουν τα δύο Κοινοβούλια και στις δυνατότητες περαιτέρω αναβάθμισης τους, αλλά και στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το Ελληνικό Κοινοβούλιο

στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό το εξάμηνο και έστειλε αυστηρό μήνυμα να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στην Κυπριακή Προεδρία.
Στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις φιλίας, κατανόησης και συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως τώρα που η Κύπρος έχει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση του για την επίσκεψη στην Μεγαλόνησο και πρόσθεσε :

«Είναι καιρός να επιτευχθεί αυτή η πολυπόθητη επανένωση της Μεγαλονήσου για να μπορέσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός να απολαύσει τα αγαθά της προόδου, της δημοκρατίας, τα επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, που ενώνει πολιτικά τους λαούς της Ευρώπης σε πνεύμα ενότητας και συναδέλφωσης. Στόχος της Βουλής των Ελλήνων είναι να συνεργασθούμε με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της ενότητας του λαού και εδάφους στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του Κοινοτικού Κεκτημένου, με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η επίσκεψη αυτή μου δίνει τη δυνατότητα να επαναλάβω την σταθερή δέσμευσή μας στον κοινό αγώνα για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την αποτροπή νομιμοποίησης των επιπτώσεων της τουρκικής εισβολής.

Η επίσκεψη αυτή, μου δίνει τέλος την ευκαιρία να υπογραμμίσω την απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στον κοινό αγώνα για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας, Και
θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο στόχος της επανένωσης της Κύπρου, ελεύθερης από τον τουρκικό στρατό κατοχής, συνιστά, παρ’ όλες τις δυσκολίες που διέρχεται σήμερα ο ελληνικός λαός, υψίστη προτεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής σε εκδήλωση στον Κόρνο για τους Αγνοούμενους. Το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής έκλεισε με την παρουσία του στην Εκδήλωση Μνήμης για τους αγνοούμενους στην περιοχή Πανόραμα Κόρνου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Μεϊμαράκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Τουρκία σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις αρχές και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις διακηρύξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, οφείλει να δείξει το απαραίτητο πνεύμα συνεργασίας που χρειάζεται, ώστε με την βοήθεια της επιστήμης και της εξελιγμένης τεχνολογίας να διαλευκανθε

Keywords
Τυχαία Θέματα