Πολυμορφική όπερα από το «Φιλί της Λεονόρας»

Με τον δίγλωσσο τίτλο της να υποδηλώνει την πολυμορφική της διάσταση, η όπερα «Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας» του Yves Senn, παρουσιάζεται από τον θίασο L’avant-scène opéra, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στις 18 και 19 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση
Σε λιμπρέτο και μουσική του πολυβραβευμένου Yves Senn και με τη συμμετοχή 30 ερμηνευτών (τραγουδιστών,

χορωδών, χορευτών και ηθοποιών) και επταμελούς ορχήστρας, η παράσταση συνδυάζει διάφορα είδη παραστατικών τεχνών, όπως η μουσική το θέατρο και ο χορός και ασχολείται με τον άνθρωπο, μέσα από την ποικιλομορφία των ειδών, του ύφους, των χαρακτήρων, των γλωσσών και, πάνω από όλα, των συναισθημάτων.
Το – βραβευμένο με Prix BCN Culture 2010 – «Φιλί της Λεονόρας» σκιαγραφεί την αναγκαστική συνάντηση ανθρώπων, με εντελώς διαφορετικές καταβολές, αξίες, αναφορές, βλέψεις και διαδρομές. Καθένας από αυτούς πιστεύει σε έναν ξεχωριστό λόγο ύπαρξης, πράγμα που δημιουργεί έναν έντονο ζωντανό διάλογο, γεμάτο μίσος, πάθη, πόθους, έρωτες και διαμάχες.
Ο θίασος
Με έδρα του την Ελβετία, το πειραματικό θέατρο για λυρικούς τραγουδιστές (επαγγελματικός θίασος και Ακαδημία), L’ Avant-scène opéra, έχει στο δυναμικό του πάνω από εκατό καλλιτέχνες και τεχνικούς και διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές παραστάσεις όπερας, παραστάσεις που συνδυάζουν μουσική, θέατρο και χορό, όπως, επίσης, συναυλίες και ρεσιτάλ. Στις πολυάριθμες πρωτότυπες δημιουργίες του ανήκει και το έργο «Ολυμπιάδα» του συνθέτη Πέτρου Γιαννίδη, που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Ο θίασος δημιουργήθηκε το 1985, από τον Yves Senn, κάτοχο τεσσάρων πανεπιστημιακών πτυχίων σε Εθνολογία, Ιστορία της Τέχνης, Δημοσιογραφία και Επιχειρηματικότητα, ο οποίος έχει γράψει θεατρικά έργα, διηγήματα, τραγούδια, μουσική δωματίου, και όπερες και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.
Ταυτότητα παράστασης: δημιουργία κειμένου και μουσικής – σκηνοθεσία: Yves Senn, σκηνογραφία: Xavier Hool, φωτισμός: Alain Micallef, κοστούμια: Elodie Cino, μακιγιάζ: Faustine de Montmollin, μουσική προετοιμασία: Sylvain Jaccard, χορογραφία: Jean-Claude Pellaton. Διανομή: Floriane Iseli, Pierre Pantillon, Maïté Renaud, Léonard Schneider, Sophie Vuilleumier, Céline Vicario, Corine Wyder, Noémie Stauffer, Daniel Reumiller, Yves Senn, Charles Brunner, Solange Platz-Erard, Jérôme Ricca, Alexandre de Marco, κ.α.
Πληροφορίες
Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» – αίθουσα Θέατρο, Πειραιώς 206, Ταύρος – Αθήνα, τηλ.: 210 3418 550. Διάρκεια παράστασης: 80΄ (χωρίς διάλειμμα). Τιμή εισιτηρίου: ενιαίο: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία του Ιδρύματος (Δευτ. – Παρ. 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση), καταστήματα Public, τηλεφωνικά: 210 3418579 (Δευτ. – Παρ. 11:00 – 14:00), ηλεκτρονικά: www.mcf.gr . Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης, εφόσον υπάρχει δι
Keywords
Τυχαία Θέματα