Θιβέτ: Αυτοπυροβολήθηκε 20χρονος μοναχός

Ένας νεαρός μοναχός από το Θιβέτ αυτοπυρπολήθηκε επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή του σε μια από τις τελευταίες ενέργειες διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική που ασκεί η Κίνα στις περιοχές του Θιβέτ.

Ο 20χρονος Τσερίν Γκιουάλ, πραγματοποίησε την πράξη του αργά τη Δευτέρα στο νομό Μπάνμα στο Θιβέτ, στη δυτική κινεζική επαρχία Κινγκάι,

μετέδωσε το ραδιόφωνο Ελεύθερο Θιβέτ με έδρα το Λονδίνο.

Ο μοναχός από το τοπικό μοναστήρι Ακιόνγκ επέζησε και η αστυνομία τον μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου περίπου 200 Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του.«Το νοσοκομείο είναι περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς που έχουν επιβάλει περιορισμούς» μετέδωσε το Ελεύθερο Θιβέτ.

Η προσπάθεια του νεαρού μοναχού να αυτοπυρποληθεί είναι η τελευταία από τις περίπου 120 παρόμοιες διαμαρτυρίες Θιβετιανών κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών . Ακολούθησε δε τις πρόσφατες διαμαρτυρίες κατά των τοπικών αρχών για την επιβολή της ανάρτησης της κινεζικής σημαίας.

Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες Θιβετιανούς εφέτος με την κατηγορία της ενθάρρυνσης των πολιτών να θέτουν τέλος στη ζωή τους ως έσχατη πράξη διαμαρτυρίας.

The post Θιβέτ: Αυτοπυροβολήθηκε 20χρονος μοναχός appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα