Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι εκβιαστών

η

Οι κατηγορίες της τοκογλυφίας, της εκβίασης, της αρπαγής και της ληστείας βαραίνουν το ζευγάρι που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 45χρονος και η 37χρονη σύζυγός του, συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 36χρονου βιοτέχνη, σύμφωνα με την οποία, το ζευγάρι των τοκογλύφων εκβίαζε κατά συρροή , αποσπώντας

του για δάνειο 3.000 Χιλ ευρώ, τόκους ύψους 20.000 Χιλ ευρώ.

Ειδικότερα, το Νοέμβριο του 2008, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε ο βιοτέχνης δανείστηκε από το ζευγάρι το ποσό των 3.000 ευρώ με τη συμφωνία να καταβάλλει μηνιαίο τόκο ύψους 20%.

Φαίνεται όμως πως παρά τα ποσά που κατέβαλε, το ζευγάρι των τοκογλύφων δεν ήταν ικανοποιημένο ζητώντας διαρκώς και περισσότερα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, οι δράστες το 2010, απήγαγαν τον άνδρα, υπό την απειλή όπλου και βίας, τον μετέφεραν στην περιοχή της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης, όπου και του απέσπασαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Χαρακτηριστική είναι η ομολογία του θύματος, κατά την οποία ανέφερε ότι το θρασύ ζευγάρι των εκβιαστών, τον είχε αναγκάσει να καταβάλλει μισθώματα έναντι ενοικίου, για σπίτι στο οποίο διέμεναν συγγενικά τους πρόσωπα, στη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Ο 36χρονος βιοτέχνη, αποφάσισε να δώσε τέλος σε αυτό το βασανιστήριο, καταγγέλλοντας τη δράση του ζευγαριού στην αστυνομία και μετά από επιχείρηση έγινε η σύλληψή τους σε προκαθορισμένο ραντεβού στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, την ώρα που παραλάμβαναν χρήματα από το θύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα