Κ.Μίχαλος: “Χωρίς σχέδιο δεν θα υπάρξει ανάπτυξη “

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μίλησε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στον Real fm, για την επιβάρυνση των τιμολογίων της ΔΕΗκαι τόνισε πώς: ” είναι μεγάλη κιόλας η επιβάρυνση απο τα τιμολόγια και οτιδήποτε επιπρόσθετο αυτή την περίοδο, θα καθιστούσε πολύ δύσκολη την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων”.

Για την αντιπαράθεση

του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, αναφορικά με προσπάθεια ανάπτυξης είπε πως: “ Η οικονομία της χώρας θα είναι πολύ διαφορετική απο αυτή του παρελθόντος” και διεμήνυσε πως η ανάπτυξη θα πρέπει να τροφοδοτηθεί απο τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Και πρόσθεσε:«Δεν πρόκειται να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα, αν δεν έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό και στόχευση»

Αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που κατά τον ίδιο θα έφερναν μεγάλα έσοδα στην χώρα

Ενώ τέλος τόνισε αναφορικά με το φορολογικό, πως έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και όχι αναπτυξιακό και προέβλεψε για το 2013: “Το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα είναι οδυνηρό για την επιχειρηματικότητα, λόγω της εποχικότητας των περισσοτέρων επιχειρήσεων.Αν δεν υπάρξει ρευστότητα στην αγορά θα έχουμε και άλλα λουκέτα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα