Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη δέκα μηνών σε οδηγό λεωφορείου για ρατσιστική συμπεριφορά

Σε ποινή κάθειρξης δέκα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε οδηγός λεωφορείου στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να υποχρέωσε δύο επιβάτες Αφρικανικής καταγωγής να αποβιβαστούν με το πρόσχημα ότι ήταν «λαθρεπιβάτες».

Ομάδα δικηγόρων κατήγγειλε το περιστατικό τον περασμένο Απρίλιο, κάνοντας λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά ενώ κατά την εκδίκαση της υπόθεσης οι δικηγόροι επικαλούμενοι μαρτυρία επιβάτιδας υποστήριξαν ότι ο οδηγός του λεωφορείου επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους

επιβάτες, που εξέφρασαν την ενόχλησή τους από τη συμπεριφορά του, και απευθυνόμενους προς το μέρος τους φέρεται να είπε ότι είναι χρυσαυγίτης, επιδεικνύοντας -κατά την ίδια μαρτυρία- μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη και το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον οδηγό ένοχο για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς..

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια και διέψευσε τα όσα κατήγγειλε η αυτόπτης μάρτυρας ότι ακολούθησαν μετά το περιστατικό, ενώ επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

The post Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη δέκα μηνών σε οδηγό λεωφορείου για ρατσιστική συμπεριφορά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα