Θέσπιση νόμου για ευθανασία ανηλίκων εξετάζει το Βέλγιο

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό καθώς το Βέλγιο εξετάζει θέσπιση νόμου για ευθανασία σε ανηλίκους και μάλιστα μετά το περιστατικό ανοχής που έδειξε σε περιστατικά βιασμού παιδιών.

Σύμφωνα με Βρετανικά δημοσιεύματα, η κυβέρνηση του Βελγίου θέλει να προωθήσει την νομιμοποίηση της ευθανασίας σε παιδιά και μάλιστα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι ανήλικοι θα πρέπει να συμφωνούν όπως το ίδιο πρέπει να κάνουν και γονείς τους μαζί με σχετική ιατρική γνωμάτευση που να οδηγεί μία

τέτοια κίνηση.

Από το 2002, κάθε ενήλικος Βέλγος που έχει τις υπογραφές δύο γιατρών να βεβαιώνουν πως υποφέρει με αβάσταχτο ψυχολογικό ή σωματικό πόνο, μπορεί να ζητήσει να τερματίσει τη ζωή του, συνήθως μέσω ένεσης με θανατηφόρο μείγμα ουσιών. Οι υποβοηθούμενοι θάνατοι φτάνουν το 1% του συνόλου.

Για τους ανήλικους προτείνεται να έχουν τη δυνατότητα επιλογής του θανάτου εφόσον το ζητούν, οι γονείς τους συναινούν και ένας ειδικός μπορεί να πιστοποιήσει πως το παιδί αντιλαμβάνεται πλήρως όλες τις συνέπειες τις απόφασής του.

«Είναι πολύ σημαντικό, κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει», δήλωσε στους Sunday Times ο βουλευτής Ζαν Ζακ ντε Γοθχτ και προσθέτει: «Αφορά το να δίνεις στους ανθρώπους το δικαίωμα να επιλέγουν το πώς και το πότε θα τερματίζουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει πως τουλάχιστον τα 2/3 των Βέλγων στηρίζουν τους νέους νόμους.

The post Θέσπιση νόμου για ευθανασία ανηλίκων εξετάζει το Βέλγιο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα