Θεομηνία με δύο νεκρές στη Ρόδο – Προστρέχουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ

Με δύο νεκρές γυναίκες γράφτηκε η χθεσινή θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο. Χθες βρέθηκε πνιγμένη στο ποτάμι της Παστίδας προς Κρεμαστή, μια 35χρονη, ενώ σήμερα Σάββατο το πρωί βρέθηκε νεκρή και η 40χρονη γυναίκα που αγνοούνταν.

Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του Δημάρχου της Ρόδου, οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα

πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες του σώματος ασφαλείας έχουν επέμβει μέχρι στιγμής σε 50 περιστατικά, ενώ έχουν επιχειρήσει 20 διασώσεις απεγκλωβισμού ατόμων που παγιδευτήκαν στα αυτοκίνητά τους από τα ορμητικά νερά.

Στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού , ο 30χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς έγινε το κακό:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ροδιακής» ο 30χρονος φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 4.30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν να ήταν χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν από τα μάτια του!

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής του σχολείου που από κοινού ζητούσαν εναγωνίως να γίνουν έρευνες για την διάσωση των ανθρώπων αυτών.

The post Θεομηνία με δύο νεκρές στη Ρόδο – Προστρέχουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα