Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς η κυβέρνηση ευελπιστεί να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού-στις 7 ή 8 Δεκεμβρίου-και τη σύνοδο του Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθειες να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ακίνητα στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας,

ενώ εξετάζεται πολύ σοβαρά και η πιθανότητα να συζητηθεί αυτό με κατεπείγουσες διαδικασίες. Δεν αποκλείεται δηλαδή το κείμενο του νομοσχεδίου να κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων την επομένη και να ολοκληρωθεί με έκτακτη συνεδρίαση και ψηφοφορία στην ολομέλεια, είτε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου είτε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι αναφέρουν, μάλιστα, ότι αν κατατεθεί εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο η κατεπείγουσα διαδικασία θα αποτελέσει σχεδόν «μονόδρομο» για την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί ολόκληρη την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου η ολομέλεια της Βουλής θα είναι απασχολημένη με την επεξεργασία του κρατικού προϋπολογισμού και δεν θα μπορεί να συζητηθεί άλλο σχέδιο νόμου.

The post Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα