Θέλουν να ξανακάνουν επίσκοπο τον καταδικασμένο Αττικής!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα στη Βουλή, γιατί τα ταμεία μας είναι άδεια και θα πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, αν δεν τα ψηφίσουμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη Βουλή. «Κοροϊδεύετε τον κόσμο θρασύτατα» του απάντησε

ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Καθρέφτης της κοινωνίας και της πολιτικής είναι το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και εκεί τα εγκλήματα είναι συνεχόμενα και συγκαλύπτονται. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα επιβληθεί η νομιμότητα με αυτούς τους εισαγγελείς» είπε για το ποδόσφαιρο ο Αλέξης Κούγιας. Σε όλους τους χώρους με πολιτικές πλάτες καταλύουν τη νομιμότητα και τη Δικαιοσύνη και τα κυκλώματα ισχυρών βρίσκουν τρόπο να μην τιμωρηθούν όσα και ό,τι και να κάνουν, έλεγε μεγαλοπαράγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η Ελλάδα βρίσκεται στον κατήφορο όχι γιατί η πολιτική της σκηνή πάσχει, αλλά γιατί πάσχει σε πολλούς και, μάλιστα, νευραλγικούς άξονες. Στην πολιτική σκηνή, στη Δικαιοσύνη, που θα ήταν το αντίβαρο για να επιβληθεί η νομιμότητα, η ισονομία και η ισοπολιτεία, αλλά και στην Παιδεία. Οι Έλληνες δεν μετέχουν παιδείας που να λειτουργεί θετικά για τις στοχεύσεις τους στον υλικό και στον πνευματικό τομέα, αλλά αντίθετα. Βασικός άξονας στην παιδεία των λαών είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τη θρησκεία η χώρα σε όλα τα επίπεδα. Πόσο σέβεται βασικές αρχές, όπως η ανεξιθρησκία, η ελευθερία, αλλά και η προστασία της πίστης κ.λπ. Η θρησκεία δεν είναι τομέας ευθύνης μόνο της πολιτείας, αλλά πρωτίστως της Ιεραρχίας, η οποία με τη στάση της είτε εμπνέει σεβασμό και προωθεί θετικά τα θρησκευτικά ζητήματα βοηθώντας τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του, είτε προκαλεί αντίθετες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα.
Ένας βασικός τομέας της Ιεραρχίας είναι η συμπεριφορά των προσώπων που την απαρτίζουν και η διαχείριση των όποιων θεμάτων τα αφορούν από την ίδια την Ιεραρχία και την πολιτεία. Θέματα έχουν προκύψει και μάλιστα εξαιρετικά σοβαρά και στις θρησκευτικές ιεραρχίες άλλων Εκκλησιών, όπως η καθολική και η προτεσταντική, αλλά και στην ορθόδοξη. Γενικό χαρακτηριστικό όλων είναι η προσπάθεια να συγκαλυφθούν έκνομες και ανήθικες συμπεριφορές στελεχών της Ιεραρχίας και στους κόλπους της ίδιας, αλλά και με την επιρροή της και στα δικαστικά. Είναι κοινό μυστικό η άθλια προσπάθεια στη Βρετανία, στην Ιρλανδία, στις ΗΠΑ να συγκαλυφθούν φρικωδίες ιεραρχών κατά παιδιών με βασικό «επιχείρημα» ότι «αν δεν τα καλύψουμε, θα βγουν κι άλλα». Το ίδιο έχει συμβεί κατ’ επανάληψη και στην ελλαδική Εκκλησία, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι η συγκάλυψη βλάπτει σοβαρά την Εκκλησία.
Η σήψη, γενικώς, στην πολιτική και στην κοινωνία δεν άφησε την Εκκλησία εκτός του κύκλου, αν και φυσικά είναι πολύ περιορισμένος ο βαθμός σήψης σε ποσοστιαία επίπεδα σε  σχέση με τους άλλους τομείς, όπως η πολιτική, η δημοσιογραφία, η Δικαιοσύνη κ.λπ. Το δυστύχημα, όμως, είναι ότι στην Εκκλησία ακόμα και ένα περιστατικό δημιουργεί μεγαλύτερο κακό, ακριβώς γιατί είναι χώρος που εξ ορισμού αφήνει έξω τη σήψη και πολεμά τις ανθρώπιν
Keywords
Τυχαία Θέματα